Selectiehulpmiddel voor drukregelventielen

Dit selectiehulpmiddel helpt u de juiste drukregelventielen voor uw toepassing te kiezen. Selecteer het type drukregelventiel u nodig hebt en geef uw procesparameters in. Vervolgens kunt u een keuze maken voor afmetingen van afsluiters om het optimale bereik te krijgen.

Als de proceswaarde zich in de gele sectie bevindt, kies dan een kleiner drukregelventiel.

Als er geen proceswaarde in de grafiek staat, controleer dan of de doorstroomwaarde zich binnen het bereik van het door u geselecteerde drukregelventiel bevindt en of de druk binnen de geselecteerde drukrange ligt.

gfps_tool_DHV_icons
gfps_tool_DHV_icons
gfps_tool_DRV_icons

Ventiel kenmerken

Drukreduceerventiel type 582: Reduceert een hogere druk aan de ingangszijde naar een voorgedefinieerde stabiele druk aan de uitgangszijde.
Drukhoudventiel type 586: Houdt de druk aan de ingangszijde stabiel bij een fluctuerende systeemdruk.
Selecteer de diameter die u wilt gebruiken voor het ventiel zonder eventuele reducties.
Standaard bereik is 0.5 - 9 bar (7-130 psi). Voor meer gevoeligheid in het lagere drukbereik selecteer 0.3 - 3 bar (4-44 psi).
Maak en keuze tussen metrische of inch maten.

Systeemgegevens

bar
Geef de gewenste druk in. Als een drukhoudventiel moet openen bij een specifieke druk, geef deze druk dan hier in en selecteer 0 bij de doorstroomhoeveelheid hieronder.
bar
Geef de gewenste druk in. Als een drukhoudventiel moet openen bij een specifieke druk, geef deze druk dan hier in en selecteer 0 bij de doorstroomhoeveelheid hieronder.
l/h
Geef de doorstroomhoeveelheid in bij de gewenste druk. Veranderingen in de doorstroomwaarde resulteert in een verschuiving van het operationele punt op de doorstroomcurve en daarmee een aanpassing van de ingestelde waarde.

Afdrukken

Ventieldiameter

16DN10 (3/8")
63DN50 (2")
Selecteer de ventieldiameter hier. Als het operationele punt in de curve in de oranje zone is, kunt u een kleiner diameter selecteren. Ventielen in kleinere diameters verschuiven het operationele punt naar rechts, ventielen in grotere diameters verschuiven het punt naar links.

Contact

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com