Geen corrosie en condens: iedereen wint met COOL-FIT 4.0 voor koel- en koudetechniek

Wilt u een leidingsysteem dat niet corrodeert en condenseert? Wilt u tijd winnen en sneller installeren dan ooit tevoren? Met een voorgeïsoleerd kunststof leidingsysteem is dat dichterbij dan u denkt! Geen vervuiling van voedsel meer door corrosie of condens. Nooit meer na-isoleren, wat u meteen een tijdswinst oplevert. Ontdek COOL-FIT 4.0 voor koel- en koudetechnische installaties, met nóg meer voordelen waarmee iedereen winst behaald in elk opzicht.

Een koelleidingsysteem waar u op kunt vertrouwen

Van industriële en commerciële koeling wordt vandaag de dag nogal wat gevraagd. Logisch, want zeker als het gaat om de voedselverwerkende industrie staat veiligheid en de gezondheid van mensen voorop. Op koel- en koudetechnische installaties moet u dus kunnen vertrouwen. En niet alleen als het gaat om het reguleren van de temperatuur. Ook condens en corrosie kunnen voor schade zorgen. Wanneer een koelleiding condenseert of corrodeert, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de waar die zich eronder bevindt.

Het nieuwe voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem COOL-FIT 4.0 voor koel- en koudetechniek condenseert en corrodeert niet. Met COOL-FIT 4.0 heeft u een 100% betrouwbaar leidingsysteem voor secundaire koeling met glycol, pekel, ethanol en gekoeld water. Het nieuwe voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem heeft een temperatuurbereik van -50°C tot 60°C. Hiermee is het uiterst geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, zoals groente- en fruitverwerkende bedrijven, bakkerijen, vlees- en visverwerkende bedrijven, zuivelindustrie, brouwerijen en supermarkten.


COOL-FIT 4.0: de voordelen

COOL-FIT 4.0
Voorgeïsoleerd kunststof: winst voor iedereen

100% condens- en corrosievrij

COOL-FIT 4.0 bestaat uit drie componenten. Een PE100 mediumvoerende buis, hoogwaardig isolatieschuim en een beschermende PE buitenmantel. Door deze combinatie zijn condensvorming én corrosie gedurende de hele levensduur van het systeem 100% uitgesloten. 

50% sneller te installeren

COOL-FIT 4.0 is razendsnel te installeren. Het systeem is over de hele linie voorgeïsoleerd, waarmee u dus aanzienlijk tijd wint op het na-isoleren. Bovendien worden alle buizen geleverd met twee spie-einden voorbereid. Hiermee kunnen standaard lengtes meteen worden verbonden. Wanneer een buis toch afgekort moet worden, kan dat al binnen enkele minuten. De speciale foamverwijderaar/buisschiller kort de buis af én schilt deze in één keer. COOL-FIT 4.0 is tot wel 50% sneller te installeren dan traditionele leidingsystemen.

30% minder energieverlies

COOL-FIT 4.0 is geïsoleerd met 40 mm hoogwaardig isolatieschuim met een dichtheid die een lage thermische geleidbaarheid kent. Daarnaast kennen koelsystemen waarin COOL-FIT 4.0 is verwerkt minder drukverlies, vanwege het gladde buisoppervlak van de buizen. Deze combinatie leidt tot 30% minder energieverlies in vergelijking met leidingsystemen van traditionele materialen, zoals RVS en staal.

Andere voordelen van COOL-FIT 4.0

  • 100% onderhoudsvrij
  • 100% betrouwbaar
  • 65% minder gewicht
  • 50% sneller installeren
  • 30% minder energieverlies
COOL-FIT 4.0 voorgeisoleerd kunststof leidingsysteem voor koel- en koudtechniek
Voordelen voor gebouweigenaren

Betrouwbaar 

COOL-FIT 4.0 is een voorgeisoleerde kunststof leidingsysteem dat enorm betrouwbaar is. Het systeem blijft namelijk vrij van corrosie en condens en is in de voedselverwerkende industrie zonder zorgen in te zetten. 

Onderhoudsvrij

COOL-FIT 4.0 is dankzij haar kunststof karakter gegarandeerd vrij van onderhoud. Het systeem bestaat uit een PE100 mediumvoerende buis, hoogwaardig isolatieschuim en een robuuste PE buitenmantel. Een combinatie die elke vorm van condensvorming én corrosie voorkomt, ook op de lange termijn.

Net en duurzaam

Het installeren van COOL-FIT 4.0 gebeurt op een veilige en schone manier. Geen afbrokkelend isolatieschuim, geen kleverige isolatietape of vulmateriaal en geen open vlam tijdens het sluiten van de afdichtingen. Door de robuuste buitenmantel van COOL-FIT 4.0 is de kans op beschadegingen van isolatie eveneens nihil. Het maakt COOL-FIT 4.0 tot een duurzaam systeem dat ook na installatie netjes blijft.

Minder energieverlies

De lage thermische geleidbaarheid van PE100 in combinatie met 40 mm isolatieschuim zorgen voor een vermindering aan energieverlies. Met COOL-FIT 4.0 verhoogt u dus de energie-efficiëntie van uw systeem en bespaart u kosten op termijn.

Buiten te gebruiken

COOL-FIT 4.0 kan buiten probleemloos worden geïnstalleerd. Alle oppervlakten zijn afgedicht, weer- en UV-bestendig. Ook geeft de afdichtingslip van de fittingen bescherming op de buis en beschermt de isolatie tegen water en ijs. Hierdoor wordt een lange levensduur gegarandeerd, ook buiten!

COOL-FIT 4.0 voorgeisoleerd kunststof leidingsysteem voor koel- en koudtechniek
Voordelen voor adviseurs en engineers

Nauwkeurig en gemakkelijke planning

Van COOL-FIT 4.0 zijn Revit families beschikbaar, die zijn opgenomen in onze BIM bibliotheek. Ook is COOL-FIT 4.0 vertegenwoordigd in onze CAD-bibltioheek en is er uitgebreide technische documentatie beschikbaar.

Eenvoudig te berekenen en te bestellen

COOL-FIT 4.0 is een modulair systeem waarmee van een minimum aantal complete producten het hele systeem kan worden opgebouwd. Geen losse nippels of krimpsokken die apart berekend en besteld hoeven te worden.

Duurzame keuze

COOL-FIT 4.0 is vrij van condens, corrosie, heeft een beperkt energieverlies én een hoog rendement. Het voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem voor koeling en koudetechniek is dus een duurzame keuze.

COOL-FIT 4.0 voorgeisoleerd kunststof leidingsysteem voor koel- en koudtechniek
Voordelen voor installateurs

Lichtgewicht

COOL-FIT 4.0 is aanzienlijk lichter dan traditionele koelleidingsystemen, zoals staal. Dit betekent dat het systeem enorm goed is te hanteren op de bouwplaats. Monteren in plafond-, schacht- of dakinstallaties gaat hierdoor niet alleen vele malen makkelijker, maar ook sneller.

Snelle installatie

Om een leidingsysteem na te isoleren, is vaak een tweede team nodig. COOL-FIT 4.0 is al nageisoleerd en daarmee bespaart u dus niet alleen tijd, maar ook de kosten van een tweede team. COOL-FIT 4.0 bestaat uit volledig afgewerkte en permanent voorgeïsoleerde componenten, die klaar zijn om te worden geïnstalleerd. Deze installeert u eenvoudig zonder onnodige of complexe handelingen. Door middel van een elektrolasverbinding verbindt u de afzonderlijke leidingcomponenten in slechts enkele minuten. 

Kwalitatieve verbindingsmethode

Het gebruik van elektrolassen als verbindingstechniek, zorgt ervoor dat het hele lasproces van COOL-FIT 4.0 gecontroleerd en automatisch wordt uitgevoerd. Installatiefouten worden hierdoor aanzienlijk verkleind, wat een verbinding van de hoogst mogelijke kwaliteit garandeert.

 


Sneller installeren dan ooit tevoren

Binnen enkele minuten heeft u het nieuwe voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem voor koeling en koudetechniek geinstalleerd. Met behulp van de elektrolasmethode en de voorbereide buizen met spie-eind kunt u eigenlijk meteen bij levering al beginnen. Moet u toch een buis afkorten? Met de speciale foamverwijderaar/buisschiller kort u de buis af en schilt u deze gelijktijdig, in een handomdraai. Wanneer u een fitting over de buis brengt, sluit de afdichtlip van de fittingen de verbinding af. Ook daarvoor hoeft u dus geen extra handelingen te verrichten. Het gehele leidingsysteem, van buizen, fttingen tot aan afsluiters, hoeft u niet na te isoleren. Dit scheelt u de helft aan installatietijd dan dat u gewend bent. Sneller dan ooit dus.


Alles wat u nodig hebt voor uw technische planning

COOL-FIT 4.0 tools

koeling_tool_box_2_GF_1024x512

Koeling Tool-box

Maak eenvoudig technische berekeningen voor uw koel- en koudesysteem.

COOL-FIT 4.0 voorgeisoleerd kunststof leidingsysteem voor koel- en koudtechniek

BIM bibliotheek

Download Revit families van COOL-FIT 4.0 voor Autodesk Revit.

COOL-FIT 4.0 voorgeisoleerd kunststof leidingsysteem voor koel- en koudtechniek

CAD bibliotheek

Download CAD tekeningen van COOL-FIT 4.0 voor uw technische planning.

COOL-FIT 4.0 voorgeisoleerd kunststof leidingsysteem voor koel- en koudtechniek

COOL-FIT 4.0

Vind het hele programma van COOL-FIT 4.0 in onze online productcatalogus.


COOL-FIT 4.0 in detail

COOL-FIT 4.01 | PE100 mediumbuis 2 | 40 mm isolatieschuim 3 | Robuuste buitenmantel 4 | Hoekmarkering 5 | Afdichtlip 6 | Elektrolasfitting 7 | Isolatieplug

Heeft u na al deze informatie toch nog vragen?

Contact

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com