Bespaar met COOL-FIT 2.0: het voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem voor klimaatinstallaties

Als u kon besparen op uw koelinstallatie, zou u dit dan doen? Als uw antwoord ja is, dan hebben wij dé oplossing. GF Piping Systems brengt namelijk een nieuw, volledig voorgeïsoleerd kunststof leidingsysteem op de markt waarmee iedereen bespaart. Of u nu gebouweigenaar, adviseur of installateur bent: met COOL-FIT 2.0 voor gekoeld water kiest u voor een 100% condens- en corrosievrij systeem, installeert u 50% sneller én verliest u 30% minder energie t.o.v. traditionele systemen.

Energievriendelijke oplossing voor gekoeld water

Het rendement van uw koelinstallatie wordt bepaald aan de hand van drie factoren: de prestatiecoëfficiënt (COP) van het koelsysteem, de warmte-overdracht in de luchtkoeler en de efficiëntie van het koelwaterleidingsysteem. De combinatie van deze drie factoren bepaalt hoe energievriendelijk uw totale installatie uiteindelijk is. Om een bijdrage te leveren aan het wereldwijde initiatief om CO2-uitstoot te verminderen, brengt GF Piping Systems met COOL-FIT 2.0 een revolutie voor efficiënte koeling op de markt.


COOL-FIT 2.0: de voordelen

COOL-FIT 2.0 100% condens- en corrosievrij 50% sneller te installeren 30% minder energieverlies
100%, 50%, 30% voordeel

100% condens- en corrosievrij

COOL-FIT 2.0 is opgebouwd uit drie lagen. Een PE100 mediumvoerende buis, voorzien van een hoogwaardig isolatieschuim, ommanteld met een beschermende PE buitenmantel. Deze combinatie voorkomt elke vorm van condensvorming én corrosie.

50% sneller te installeren

COOL-FIT 2.0 installeert u razendsnel. De buizen worden pasklaar geleverd met twee spie-einden voorbereid. Moet u toch afkorten? In minder dan twee minuten kort u af én schilt u de buis met de de speciale foamverwijderaar/buisschiller. Bovendien is het systeem over de hele linie voorgeïsoleerd. U bespaart dus aanzienlijk tijd op het na-isoleren. COOL-FIT 2.0 installeert u dus 50% sneller dan traditionele leidingsystemen.

30% minder energieverlies

COOL-FIT 2.0 buizen hebben een zeer glad buisoppervlak. Dit beperkt het drukverlies in uw systeem. Daarnaast is de isolatielaag gemaakt van hoogwaardig foam met een dikte én dichtheid die een lage thermische geleidbaarheid kent. Een combinatie die leidt tot 30% minder energieverlies in vergelijking met andere traditionele leidingsystemen.

COOL-FIT 2.0 voordelen voor gebouweigenaren
Voordelen voor gebouweigenaren

Minimaal energieverlies

COOL-FIT 2.0 heeft een topkwaliteit isolatielaag met een dikte en dichtheid, die energieverlies aanzienlijk beperkt.

Geen verzwaarde dakconstructies nodig

COOL-FIT 2.0 is 30% lichter dan traditionele systemen en hierdoor vaak zonder extra versteviging te monteren onder (bestaande) dakconstructies.

Blijvend optimale isolatiewaarde

De buitenmantel van COOL-FIT 2.0 is robuust en kan goed tegen een stootje. Bovendien is de buitenmantel vocht- en dampbestendig. Hierdoor blijft ook op de lange termijn de isolatie ongeschonden en de isolatiewaarde optimaal.

Lage CO2 footprint

COOL-FIT 2.0 is CFK-vrij en recyclebaar (ODP is 0) en komt hiermee tegemoet aan duurzaam bouwen.

COOL-FIT 2.0 - The Revolution for Efficient Cooling
Voordelen voor adviseurs en engineers

Nauwkeurig en gemakkelijke planning

Van COOL-FIT 2.0 is naast technische documentatie en een uitgebreide CAD-bibliotheek, ook BIM-data beschikbaar.

Eenvoudig te berekenen en te bestellen

COOL-FIT 2.0 bestaat uit een minimum aantal complete producten waarmee u het hele systeem modulair opbouwt. Geen losse nippels of krimpsokken meer die apart berekend en besteld moeten worden.

Duurzame keuze

COOL-FIT 2.0 is vrij van condens, corrosie, heeft een beperkt energieverlies én een hoog rendement. COOL-FIT 2.0 is dus een duurzame keuze voor alle partijen in de bouwkolom.

COOL-FIT 2.0 voordelen voor de installateur
Voordelen voor installateurs

Snelle installatie

COOL-FIT 2.0 is voorzien van isolatie en een buitenmantel. Na-isoleren is niet nodig. Bovendien worden buizen met twee spie-einden voorbereid geleverd. Installeren gaat hiermee nóg sneller. Ook prefabricage is mogelijk. In geval van passtukken zijn nieuwe spie-einden zeer snel te maken met de speciale foamverwijderaar/buisschiller in minder dan twee minuten.

Veilige verbindingsmethode

Het voorgeïsoleeerde elektrolassysteem maakt installeren zonder externe warmtebron mogelijk. Dit betekent geen open vuur tijdens het lassen.

Eenvoudige montage

COOL-FIT 2.0 is eenvoudig te monteren met standaard beugels om de buitenmantel. Er is geen speciale beugeling nodig en ook koudebruggen worden hierdoor vermeden.

Gemakkelijk te hanteren

COOL-FIT 2.0 is licht in gewicht en gemakkelijk on-site te hanteren.


COOL-FIT 2.0 in het kort

Een 3-in-1 buisconstructie, die bestaat uit een voorgeïsoleerde PE100 mediumbuis, een hoogwaardige GF HE isolatielaag en een robuuste HDPE buitenmantel. Energie-efficiënt, snel te installeren en duurzaam.

COOL-FIT 2.0 in detail

COOL-FIT 2.0 bestaat uit PE100 buizen en fittingen van d32 t/m d140 (DN25 t/m DN125), die voorzien zijn van 22 mm (HE) isolatiefoam en beschermd worden door een robuuste buitenmantel. Het is 100% corrosie- en condensvrij. Bovendien is COOL-FIT 2.0 dankzij de 3-in-1 constructie van buis, isolatie én buitenmantel maar liefst 50% sneller te installeren. Het gladde buisoppervlak van de PE100 buis zorgt daarnaast voor een minimaal drukverlies, wat samen met de lage thermische geleidbaarheid van de isolatie tot 30% minder energieverlies leidt. Dit maakt COOL-FIT 2.0 dé oplossing voor proceskoeling en het transport van gekoeld water in gebouwen en datacenters.

 • 100% condens- en corrosievrij
 • 50% sneller te installeren
 • 30% minder energieverlies
COOL-FIT 2.0 - Your solution for chilled water: Robust jacket, PE100 carrier pipe, GF HE insulation, Insulation, Angle marking, Sealing lip, Welding indicators, Insulation plug

Een revolutie in snel installeren

50% sneller dan u gewend bent

Wist u dat u met COOL-FIT 2.0 sneller dan ooit installeert? Dat komt door drie unieke eigenschappen van dit nieuwste voorgeïsoleerde leidingsysteem van GF.

 1. het systeem is volledig voorgeïsoleerd met een hoogwaardige isolatielaag en een robuuste buitenmantel.Na-isoleren is niet nodig.
 2. buizen worden voorbereid met spie-eind klaar voor installatie geleverd. Voor passtukken gebruikt u de speciale buisschiller/foamverwijderaar. Deze verwijdert de buitenmantel en de isolatie, en schilt tegelijkertijd de mediumbuis in minder dan twee minuten.
 3. COOL-FIT 2.0 is een PE elektrolassysteem. Met dit geautomatiseerde lasproces kunt u niet alleen razendsnel maar ook nog eens betrouwbaar lassen.

COOL-FIT 2.0: schillen binnen twee minuten

Hoewel COOL-FIT 2.0 buizen geleverd worden met voorbereide spie-einden, ontkomt u er niet aan soms toch passtukken te moeten maken. Dit kan razendsnel met de speciaal voor COOL-FIT 2.0 ontwikkelde buisschiller/foamverwijderaar. Hiermee verwijdert u de isolatielaag en schilt u de buis binnen twee minuten.

COOL-FIT: 50% sneller te installeren

Misschien wel het grootste voordeel van dit nieuwe voorgeïsoleerde leidingsysteem, is dat het tot wel 50% sneller is te installeren dan metalen leidingsystemen. Het enige wat u hoeft te doen is de buis en fitting schoon te maken, in te steken, vast te klemmen en de  lasmachine erop aan te sluiten. De MSA 2.1 elektrolasmachine maakt in enkele minuten een zeer betrouwbare verbinding.


Alles wat u nodig hebt voor uw technische planning

COOL-FIT 2.0 tools

Koeling Tool Box

Koeling Tool-box

Maak eenvoudig technische berekeningen voor uw koel- en koudesysteem.

COOL-FIT 2.0 - The Revolution for Efficient Cooling

BIM bibliotheek

Vind, download en gebruik Revit families van COOL-FIT 2.0 voor Autodesk Revit.

CAD bibliotheek

CAD bibliotheek

Download CAD tekeningen van COOL-FIT 2.0 voor uw technische planning.

COOL-FIT 2.0

COOL-FIT 2.0

Vind het hele programma van COOL-FIT 4.0 in onze online productcatalogus.


COOL-FIT 2.0 in de praktijk

De vraag naar efficiënte koelsystemen is groter dan ooit
Het gebruik van apparatuur en data is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Datacentres schieten hierdoor als paddenstoelen uit de grond. In gebouwen zien we dat de behoefte aan een beter en reguleerbaar klimaat groter wordt. Al die draaiende apparaten geven immers nogal wat warmte af en ook de stijgende omgevingstemperatuur is hier debet aan. De vraag naar efficiënte koelsystemen is hierdoor groter dan ooit.

Aangenaam klimaat én een verminderde CO2 uitstoot
Koelsystemen vragen echter wat van ons milieu. Daarom heeft GF Piping Systems COOL-FIT 2.0 ontwikkeld. Een duurzaam, energieefficiënt leidingsysteem voor koelinstallaties, dat een aangenaam klimaat mogelijk maakt mét een verminderde CO2 uitstoot.

COOL-FIT voor elke koelbehoefte
COOL-FIT 2.0 is onderdeel van het COOL-FIT leidingsysteem van GF Piping Systems. Het meest complete, voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem, dat tegemoet komt aan elke koelbehoefte. COOL-FIT ABS Plus voor koudetechniek, COOL-FIT PE Plus voor industriële koeling en COOL-FIT 2.0 voor koelwatersystemen in gebouwen.

Koeling die comfort biedt

Airconditioning in gebouwen

airco-applicaties

Airconditioning is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Een aangenaam klimaat verhoogt immers het comfort in huis, op het werk, maar ook in openbare gebouwen. Om dit comfort te kunnen garanderen, biedt GF Piping Systems een koelwaterleidingsysteem dat ervoor zorgt dat uw airconditioningsysteem optimaal presteert, veilig is én lang meegaat. 

COOL-FIT 2.0 biedt verschillende leidingcomponenten voor airconditioning in gebouwen.

1. Aansluiting op ventilatie-units
Connection to fan coils

Geprefabriceerde en voorgeïsoleerde slangen naar overgangsfittingen, die corrosie helpen te voorkomen.

 • Voorgeïsoleerde afsluiters
 • Voorgeïsoleerde aansluitslangen
 • Voorgeïsoleerde overgangsfittingen
2. Stijgleidingen
Risers

Voorgeïsoleerde stijgleidingen, die na-isolatie in verticale schachten overbodig maken.

 • Voorgeïsoleerde buizen in grotere diameters
3. Reductie T-stukken
Reduced branches

Voorgeïsoleerde T-stukken voor aftakkingen naar andere
diameters of systemen.

 • Voorgeïsoleerde T-stukken
 • Voorgeïsoleerde overgangsfittingen voor naar systemen als: ecoFIT, iFIT en traditionele metalen systemen
4. Muurdoorvoeringen voor brandmuren
Fire wall penetrations

Muurdoorvoeringen met reeds beproefde en geteste producten uit het bestaande COOL-FIT assortiment, die geen afbreuk doen aan de veiligheid van een brandmuur.

 • Beproefde en gecertificeerde oplossingen voor
  muurdoorvoeringen
5. Isolatie voor nooduitgangen
Emergency exits

A2 brandveilige isolatie voor na-isoleren van COOL-FIT 2.0 buizen, die extra bescherming in nooduitgangen biedt.

 • Gecertificeerde steenwolisolatie en beugeling
6. Koelleidingen voor buiten
Emergency exits

Voor buitentoepassingen heeft GF andere voorgeïsoleerde
oplossingen beschikbaar.

 • Neem hiervoor contact op met GF

Koeling die veiligheid garandeert

Koelsysteem in datacenters

datacentre-applicaties

 

Vocht in datacenters is uit den boze. Koude leidingen die gaan condenseren in warme ruimtes moeten, daarom te allen tijde voorkomen worden. GF Piping Systems ontwikkelde een koelwaterleidingsysteem dat niet condenseert en dus een veilige koeling biedt in datacenters.

COOL-FIT 2.0 biedt alle benodigde componenten voor een veilige, condensvrije koeling in uw datacenter.

 

1. Elektrolasfittingen
Electrofusion

Elektrolasfittingen, die een hoge zekerheid bieden, omdat het machinegestuurde lasproces met traceability mogelijkheid betrouwbare verbindingen garandeert.

 • Elektrolasfittingen
 • Elektrolasmachines
2. Verbindingen naar koeling in server racks
Rack cooling

Voorgeïsoleerde overgangsfittingen, die de verbinding maken naar koelleidingen in server racks.

 • Voorgeïsoleerde aansluitslangen 
 • Voorgeïsoleerde afsluiters 
 • Voorgeïsoleerde overgangsfittingen
3. Metalen buitenmantel
Highly frequented areas

Buizen met metalen buitenmantels voor ruimtes waar een hogere brandveiligheid noodzakelijk is of wat uit estetisch oogpunt gewenst is.

 • COOL-FIT 2.0M met metalen buitenmantel en verhoogde brandveiligheidsclassificatie
 • Gecertificeerde beugeling
 • Metalen buitenmantels voor esthetiek
4. Koelleidingen voor buiten
Emergency exits

Voor buitentoepassingen heeft GF andere voorgeïsoleerde
oplossingen beschikbaar.

 • Neem hiervoor contact op met GF

Grotere maten nodig?

Voor grotere maten of dak- en grondapplicaties t/m d225 (DN315), raden wij u het voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem COOL-FIT 4.0 aan.

COOL-FIT 4.0 t/m d225 (DN315)

Heeft u naar al deze informatie toch nog vragen?

Contact

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com

NIEUW voor uw klimaatinstallatie

 COOL-FIT 4.0 voorgeïsoleerd kunststof t/m d225 (DN315)

Voorgeïsoleerd kunststof voor grote maten en dak- en grondapplicaties t/m d225 (DN315).

COOL-FIT 4.0