Het is tijd voor de nieuwe kogelkraan, de 546 Pro

Al meer dan 15 jaar is de kogelkraan type 546 wereldwijd dé standaard voor industriële toepassingen. De kogelkraan 546 hebben wij doorontwikkeld en verbeterd. De afsluiter is nóg veiliger en handiger in gebruik geworden. Het resultaat mag er zijn, daarom stellen wij u graag voor aan de kogelkraan 546 Pro!

Time for the new Ball Valve 546 Pro
Veilige handgreep
Kogelkraan 546

Eén van de aanpassingen van de vernieuwde kogelkraan is de nieuwe handgreep. De handgreep is nu standaard vergrendelbaar en daarbij volledig uitgevoerd in kunststof. Eventueel kan deze vergrendeling eenvoudig worden geborgd door middel van een slot. Hierdoor kan de afsluiter niet meer onbedoeld of door onbevoegden bediend worden. Dit geeft u extra veiligheid in die situaties waar dat nodig is.

Handige elektrische terugmelding
LED terugmelding

De kogelkraan 546 Pro heeft een nieuwe, compacte multifunctiemodule gekregen. Deze module kan naar wens eenvoudig tussen de kogelkraan en de handgreep gemonteerd worden. Op de module kunt u simpelweg een elektrische terugmelder schuiven. Deze terugmelder heeft standaard ook een visuele LED indicatie, zodat u ter plekke kunt zien of de afsluiter open of dicht is – wel zo handig! Natuurlijk geeft de veilige naderingsschakelaar ook een signaal voor zowel de open- als de dichtstand zodat u op afstand geïnformeerd bent. Om het geheel bedrijfszeker te maken en te houden is alles IP67. De elektrische terugmelder is zowel voor handbediende als voor automatisch bediende afsluiters toepasbaar.

Veilige nieuwe interface module
Ball_Valve_546_Pro_Doorsnede

Voor de kogelkraan 546 Pro is ook een nieuwe interface leverbaar. Deze interface wordt geplaatst tussen de kogelkraan (zonder handgreep) en de elektrische of pneumatische GF aandrijving. De nieuwe interface heeft een ingebouwde spindel met een gedefinieerd breekpunt. Mocht de kogelkraan door welke reden dan ook te zwaar open of dicht gaan, dan breekt de spindel uit veiligheidsredenen op het gedefinieerde breekpunt. Omdat het breekpunt in de interface zit, kunt u de kogelkraan gewoon in uw leidingsysteem laten zitten. Als u de interface verwijdert, kunt u eenvoudig (en tijdelijk) overschakelen op handbediening. U hoeft dus niet meteen de kogelkraan uit te bouwen. Zo blijft uw systeem altijd beschikbaar!

Handige data matrix code
Unik QR kode giver adgang til alle data

Op elke kogelkraan zit een data matrix code. Deze unieke code is via een standaard app eenvoudig in te scannen. Via de scan komt u bij meer informatie terecht, zoals de type-informatie, documentatie, gebruikshandleiding etc. Daar bovenop krijgt u ook toegang tot b.v. productiecertificaten, testresultaten, enz. Zo heeft u 24/7 alle relevante data van elke individuele afsluiter inzichtelijk. De perfecte identificatie van elke afsluiter, nu en in de toekomst!

Veilige veersluitende handgreepuitvoering
Ball_Valve_546_Pro_Dodemansuitvoering

Binnenkort komt er een speciale veersluitende handgreepuitvoering. Deze zogenaamde "dodemans" handgreep zorgt ervoor dat de kogelkraan automatisch sluit wanneer de handgreep wordt losgelaten. Hierover binnenkort meer informatie.

Nieuwe pneumatische aandrijving
Ball_Valve_546_Pro_Pneumatische_aandrijving

De nieuwe kogelkraan 546 Pro is op diverse manieren automatisch te bedienen. Dat kan met de bestaande elektrische GF aandrijvingen, de recent geïntroduceerde elektrische "Smart" aandrijving en binnenkort ook met een volledig nieuwe reeks pneumatische aandrijvingen. Uiteraard volledig uit kunststof, maar daarbij veel compacter dan de huidige pneumaten. Dit terwijl het maximale draaimoment aanzienlijk is verhoogd, wat nieuwe applicaties mogelijk maakt. Ook hierover volgt binnenkort meer informatie.

Laat u verrassen

Wij vinden dat het tijd wordt voor een nieuwe kogelkraan. Vindt u dat ook? Laat u dan verrassen en bekijk voor meer informatie de links hieronder. Heeft u specifieke vragen, dan kunt u ons natuurlijk ook rechtstreeks benaderen via telefoonnummer 0578-678247 of via de mail nl.ps@georgfischer.com.

Maak écht kennis met de 546 Pro

Promotiekoffer 164x109

Met onze promotiekoffer laten wij u alle mogelijkheden van de vernieuwde kogelkraan zien.

Echt alles weten over de 546 Pro?

► Maak dan direct een afspraak

Download de productbrochure

Product brochure

Maak kennis met de 546 Pro in al zijn technische varianten. Onze brochure biedt u alle technische achtergrondinformatie.

Wilt u alle weetjes over de kogelkraan 546 Pro als document?

► Download hier direct de brochure