Garandeer de kwaliteit van uw infraroodlasverbinding

25-feb-2020 11:21

In de micro-elektronica, chemische procesindustrie, life science en energiesectoren kan een lek in het leidingsysteem rampzalige gevolgen hebben en miljoenen euro's aan schade veroorzaken. Door de lasrillen van infraroodlasverbindingen te controleren met de nieuwe Weld-Bead Inspection (WBI) Tool heeft u zekerheid over de kwaliteit van uw lasverbinding. Hiermee voorkomt u nadelige gevolgen achteraf.

A9Rut5dmh_171mxn8_3qw

Geen mening, maar feiten bepalen de kwaliteit

De controle van lasrillen gebeurt vaak met het blote oog door ervaren lassers of managers voor kwaliteitscontrole. Het vraagt een hoge deskundigheid om te beoordelen of een las conform de richtlijnen is en perfect is voor gebruik. Met minder gekwalificeerde werknemers ligt hier een extra risico.

Wat doet de WBI?

Met de best beschikbare camera technologie inspecteert de WBI de lasrillen digitaal. De WBI scant diverse meetpunten van de lasril en controleert alle relevante waardes (K-waarde, wandverzet, rilbreedte, -oppervlakte, -hoogte en de hoek. Zwakke punten worden direct in kaart gebracht en gedocumenteerd. Zo heeft u direct een objectieve beoordeling (goed/fout oordeel) van uw infraroodlasverbinding.

A9R1otv69f_171mxng_3qw

Complete oplossing

De WBI is toepasbaar voor zowel PROGEF (PP) als SYGEF (PVDF) in de maten d20 tot d225. Met twee verschillende types meet u van d20-d63 en van d75 tot d225. U wisselt eenvoudig van maat met de verwisselbare maatclips. Zo heeft u een complete oplossing voor al uw infraroodlasverbindingen.

A9R1yb5535_171mxnk_3qw

Eenvoudig te bedienen

Met de klantvriendelijke software bedient u intuïtief de WBI. Op de tablet stelt u de lasmachine, de maat en het type materiaal in. Daarna kalibreert u de tool voor gebruik. U zet de juiste maatclip op de WBI en plaatst de tool op de infrarood lasril. Met één druk op de knop scant u de lasril. Na de scan verschuift u eenvoudig de tool naar het volgende meetpunt, zoals aangegeven op de tablet.

Kwaliteitsborging en digitale documentatie

Na de scans krijgt u direct een oordeel: goed/fout met alle relevante waardes. Het oordeel van de scan kunt u direct opslaan en exporteren als document. Ook kunt het kwaliteitsoordeel direct via de bijgeleverde printer afdrukken als label en op de leiding plakken. Zo heeft u zowel digitaal als visueel de kwaliteit van de las geborgd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden over deze unieke meetmethodiek? Neem dan contact met ons op!

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com
Terug