Hoe draagt GF bij aan een verantwoorde consumptie en productie?

21-sep-2020 10:15

"Verantwoorde consumptie en productie", dat is één van de 17 ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De kern van deze doelstelling is duurzaam beheer en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen én steeds slimmer en beter produceren. Bekijk in deze video hoe GF hieraan bijdraagt!

Verantwoord productieproces en duurzame infrastructuur

Rond 2025 zullen er bijna 8 miljard digitale gebruikers zijn, die elke 17 seconden (!) met een datacenter zullen communiceren. Hierdoor komt er een enorme druk te staan op de bouw en exploitatie van datacenters.

Dit is één van de voorbeelden waarom het Duurzame Ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties – "Verantwoorde consumptie en productie" zo belangrijk is. Bij deze doelstelling gaat het over het duurzaam beheer en efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Er moet steeds slimmer en beter geproduceerd worden, dus "meer produceren met minder".

Hier dragen we als GF Piping Systems niet alleen aan bij door zelf energie-efficiënt gerecyclede producten te gebruiken en recyclebare producten te produceren, maar ook door ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen van een duurzamere infrastructuur bij bijvoorbeeld datacenters.

In deze video leggen Jens Frisenborg (Head of Business Unit Industry / Utility), Sandra Schiller (Head of Product Management Industry) en Mark Bulmer (Head of Market Development Datacenters) de verantwoorde productieaanpak van GF uit en laten ze zien hoe wij onze klanten ondersteunen bij het ontwikkelen van een duurzamere infrastructuur.

Terug