Rilloos lassen tbv hemodialyse tijdens de Nefrologiedagen 2014

14-feb-2014 10:00

Op 1 en 2 april a.s. zullen in Veldhoven de Nefrologiedagen gehouden worden. Dit is een tweedaags symposium voor professionals uit de nefrologie. Op onze stand legt onze adviseur uit waarom rilloos lassen van kunststof leidingen zo belangrijk is als het gaat om contaminatievrij werken.

Multi/Saddle Plus

60.000 mensen met nierproblemen

In Nederland zijn naar schatting 60.000 mensen met ernstige nierproblemen. Ruim 6300 van hen maken gebruik van de 103 nierdialysecentra die Nederland rijk is. Het is voor deze groep vanzelfsprekend dat de techniek achter de dialyse ervoor zorgt dat zij geen onnodig risico lopen. 

Infectiepreventie van levensbelang

Ten aanzien van infectiepreventie is het daarom belangrijk dat de dialyse apparatuur microbenvrij blijft. Dit wordt gerealiseerd o.a. door te spoelen met ultrapuur water. Om het ultrapuur water vanaf de zuiveringsinstallatie ook ‘schoon’ te houden is het dus van levensbelang dat het materiaal van de leidingen contaminatievrij is en biofilm voorkomt. De ultrapuur waterleidingsystemen in dialysecentra moeten daarom van de hoogste kwaliteit zijn. 

Rilloos lassen op stand Z03

Op stand Z03 toont GF Piping Systems haar kunststof leidingmateriaal (PVDF-WNF) dat uitermate geschikt is voor ultrapuur water. Dit materiaal kan bovendien rilloos met elkaar verbonden worden met de WNF lasmachine. Hoe dit werkt en wat het voordeel daarvan is, wordt op de stand getoond en uitgelegd. 

Voor meer informatie over dit symposium, zie www.nefrologiedagen.nl

Terug