Peace of Mind met de revolutionaire IR-110 A lasmachine

3-apr-2018 8:00

In 1992 introduceerde GF Piping Systems een voor die tijd unieke en revolutionaire lastechniek op de markt: infraroodlassen van leidingsystemen. Sinds de introductie van de eerste IR-lasmachine hebben wij niet stil gezeten en hebben de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opgevolgd. Het laatste wapenfeit is de IR-110 A. Een nieuwe generatie infraroodlasmachine die volledig automatisch een IR-lasverbinding kan maken. Hiermee krijgt u “Peace of Mind”, want deze machine garandeert de hoogste laskwaliteit!

IR-110 A; de nieuwe generatie infraroodlasmachine die volledig automatisch een IR-lasverbinding kan maken.

Volledige automatisering met de IR-110 A infraroodlasmachine

De lasser wordt door middel van een video op een 12.1” touchscreen display door het lasproces heen geleid, waarbij de IR-110 A infraroodlasmachine alles volledig automatisch uitvoert. De lasmachine klemt zelf de te verbinden producten in, schraapt deze en verwarmt ondertussen het verwarmingselement. Daarna worden de lasafstand en de lasdruk gecontroleerd en wordt de temperatuur van de afzonderlijke componenten gemeten door een IR-sensor. Na het lassen kunt u het gehele lasproces nog eens nakijken, want een camera documenteert alle stappen van het lasproces. Automatisering ten top!

Gebruiksvriendelijkheid en gemak

De IR-110 A infraroodlasmachine biedt, naast een geautomatiseerd lasproces, nog meer voordelen om voor u het werk te vergemakkelijken. Zo is er veel vrije ruimte bij de lasklemmen, waardoor ook bochten en verspringende leidingen gemakkelijk ingeklemd en gelast kunnen worden. Ideaal voor complexe installaties. Daarnaast heeft de IR-110 A een geïsoleerde verwarmingshuls waardoor minder energie wordt verbruikt en letselgevaar wordt verminderd. Ook zijn de schrapers individueel verstelbaar op verschillende lengtes.

Geen compromis in kwaliteit met de IR-110 A infraroodlasmachine

De vraag naar kwaliteitscontroles stijgt en eindgebruikers hebben steeds meer behoefte aan documentatie van het lasproces. Deze documentatie moet makkelijk, veilig en duurzaam te verkrijgen zijn, hetgeen de IR-110 A realiseert. Met de geïntegreerde camera van de IR-110 A wordt alle data traceerbaar vastgelegd zodat u controle blijft houden op het gehele proces én op de kwaliteit van de las. Wilt u de lasresultaten als document? Geen probleem, deze zijn zowel digitaal als op papier beschikbaar.

De IR-110 A infraroodlasmachine is een lasmachine gericht op de behoefte van de gebruiker en dat vindt u terug in de details. Zo geeft de automatisering van het lasproces, de gebruiksvriendelijkheid én de kwaliteitscontrole zowel u alsook de eindklant “Peace of Mind”.

Te lassen materialen

Met de IR-110 A kunt u PVDF, PP, PP-n en PE100 infraroodlassen in de maten d20 tot en met d110mm.

Alle voordelen van de nieuwe generatie infraroodlasmachine op een rij

  • Hoogste laskwaliteit door geautomatiseerd lasproces
  • Gemakkelijk complexe ontwerpen lassen door veel vrije ruimte
  • Eenvoudig te bedienen door de interactieve bediening via het display
  • Verspringende leidingen makkelijk te lassen door verstelbare klemmen
  • Zekerheid en “Peace of Mind” door geïntegreerde controle op kwaliteit en proces
  • Extra controle door geïntegreerde camera

Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug