Nieuwe overgangsfitting van Georg Fischer

26-jul-2013 8:00

In vrijwel ieder kunststof leidingsysteem komt u vroeg of laat een metalen afsluiter of pomp tegen. U staat dan voor de vraag hoe u het beste die overgang van kunststof naar metaal kunt realiseren. GF Piping Systems is op zoek gegaan naar een bedrijfszekere en gebruiksvriendelijke oplossing.
De oplossing is gevonden in een nieuwe overgangsfitting.

In deze nieuwe overgangsfitting is een metalen schroefdeel in een kunststof spie- of mofeind gemonteerd. Het metalen deel van de overgangskoppeling wordt geborgd door een snapring en afgedicht met een EPDM O-ring. Deze constructie zorgt voor een 100% lekdichte verbinding waarbij het kunststof deel en het metalen deel toch nog verdraaibaar zijn ten opzichte van elkaar.

De nieuwe serie overgangsfittingen is in verschillende uitvoeringen en diameters leverbaar. De schroefdelen zijn verkrijgbaar in RVS of messing, in zowel binnen- alsook buitendraaduitvoering. Het kunststof gedeelte is van ABS of PVC-U in mof- of spieuitvoering. In de bijlage ziet u een compleet overzicht van de beschikbare overgangsfittingen en overgangsreductiefittingen.

Met deze overgangsfittingen bieden wij een kwalitatieve en tegelijkertijd kostengunstige oplossing voor de overgang van kunststof leidingen naar metalen afsluiters of leidingen. Voor tijdelijke of permanente inbouw blijven ook onze 3-delige koppelingen met metalen inlegdeel uitermate geschikt als overgangsfitting.

Voor het hele artikel en de brochures, zie de onderstaande pdf documenten

Terug