Nefrologiedagen - Als gewoon schoon niet genoeg is

1-mrt-2013 8:00

EPE / VELDHOVEN – Op 26 en 27 maart a.s. zullen in Veldhoven de Nefrologiedagen gehouden worden. Dit is een tweedaags symposium voor professionals uit de nefrologie. Eén van de sprekers is Marc Thielsch van GF Piping Systems. Hij legt uit waarom kunststof leidingen van het materiaal PVDF zo belangrijk zijn, als ‘gewoon schoon’ niet genoeg is.

In Nederland zijn naar schatting 60.000 mensen met ernstige nierproblemen. Ruim 6300 van hen maken gebruik van de 103 nierdialysecentra die Nederland rijk is. Het is voor deze groep vanzelfsprekend dat de techniek achter de dialyse ervoor zorgt dat zij geen onnodig risico lopen op het gebied van hygiëne.

Maar ‘gewoon’ schoon water is voor deze groep niet schoon genoeg. In dialysecentra wordt daarom gebruik gemaakt van ultrapuur water, wat ter plaatse bereid wordt door middel van een zuiveringsinstallatie. Dat ultrapuur water kan schoon blijven dankzij leidingen die hiervoor geschikt zijn. Op stand Z03 toont GF Piping Sysems haar kunststof leidingmateriaal (PVDF) dat uitermate geschikt is voor ultrapuur water. Daarnaast wordt de WNF lasmachine getoond die zo’n kunststof leiding rilloos kan lassen.

Voor meer informatie over dit symposium, zie www.nefrologiedagen.nl

Terug