Nauwkeurige flowmeting, ook vlak na een pomp, fitting of afsluiter?

24-apr-2020 11:15

Heeft u problemen met nauwkeurige flowmetingen vlak na een pomp, fitting of afsluiter? Dan biedt de nieuwe 2580 FlowtraMag de uitkomst. De 2580 FlowtraMag is een kunststof full-bore magmeter die uiterst nauwkeurig de flow kan meten, zonder bewegende delen in de leiding. Het grote voordeel van de 2580 FlowtraMag is dat deze flowmeter de doorstroom direct na een pomp, fitting of afsluiter uiterst nauwkeurig kan meten. Dat maakt deze flowmeter ideaal voor flowmetingen in korte leidingstukken.

FlowtraMag 264x175

Hoge nauwkeurigheid

De 2580 FlowtraMag gebruikt het Faraday's Law/Lorentz Force principe (elektromagnetische inductie) om de flow te bepalen. Doordat een geleidend medium inductiespanning opwekt in het magnetische veld van de flowmeter, kunnen de elektroden de spanning meten en daarmee de flow bepalen. Omdat een verhoging van de spanning gelijk staat aan een verhoging van de flow, heeft u een uiterst nauwkeurige meting.

Compact 264x175

Korte inbouw

U kunt deze flowmeter al na 3x de leidingdiameter inbouwen na een pomp, fitting of afsluiter, zonder dat dit de nauwkeurigheid van de meting beïnvloedt! Dit maakt de 2580 FlowtraMag uitermate geschikt voor skidmontage en doseerkasten.

Geen corrosie

Door de volledig kunststof uitvoering is de 2580 FlowtraMag bijzonder chemisch resistent. Zo is corrosie verleden tijd en is de 2580 FlowtraMag altijd net zo betrouwbaar als op de dag van aanschaf. Ook in applicaties met agressieve chemicaliën.

Full-bore

De FlowtraMag is een elektromagnetisch inductieve flowsensor. U heeft dus geen onderdelen in uw leiding zitten, waardoor de doorstroming niet belemmerd wordt. Daardoor behoudt u de volledige doorlaat van uw leiding en voorkomt u ongewenste vuilaanhechting.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze nieuwe flowmeter? Bekijk dan deze uitgebreide video of neem contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen. 

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

Marc_Thielsch

Marc Thielsch
Marktsegment Manager Micro Electronics & Life Science / Account Manager
Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Nederland

marc dot thielsch #at# georgfischer dot com
Terug