Een betere wereld, daar werken wij als GF concern heel hard aan!

16-nov-2016 8:00

71 procent van het aardoppervlak is bedekt met water. Minder dan één procent daarvan is zoet water. Dat klinkt niet als veel, helemaal niet als we u vertellen dat dit beschikbare water erg ongelijk verdeeld is. Meer dan één miljard mensen wereldwijd hebben namelijk nog steeds geen toegang tot (drink)water. Als bedrijf dat leidingsystemen produceert, gaat ons dat aan het hart. Daarom steunen wij als concern sinds 2002 de Clean Water Foundation. Ook dat is MVO.

MVO, voor een betere wereld…

Niet vanzelfsprekend

In Nederland draaien we de kraan open en er komt schoon drinkwater uit. U wast er uw handen mee, u hebt de mogelijkheid dagelijks te douchen, u spoelt uw wc er zelfs mee door. In ontwikkelingslanden en rampgebieden is dit niet zo vanzelfsprekend. Daar hebben mensen, waaronder ook veel kinderen, nauwelijks toegang tot water. Moet u zich eens voorstellen dat zoiets simpels als een glaasje water drinken na het spelen, voor uw kinderen niet mogelijk zou zijn. 

Drinkwater, nog niet de standaard

Daarom willen wij u graag iets vertellen over het werk van De Clean Water Foundation. De Clean Water Foundation zet zich in om schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen toegankelijk te maken voor iedereen en in het bijzonder in de gebieden waar dit nog niet de standaard is. Het bouwen van waterputten en –pompen, het aanleggen van duurzame waterleidingen, het realiseren van opvangsystemen voor regenwater, het zijn slechts een paar voorbeelden van projecten waar De Clean Water Foundation haar steentje aan heeft bijgedragen. 

Drinkwater, een stapje dichterbij

De Clean water Foundation werkt samen met verschillende (hulp)organisaties wereldwijd. Door de handen ineen te slaan, heeft de foundation al in meer dan 50 landen over 100 projecten gerealiseerd. De projecten waar de Clean Water Foundation zich voor inzet zijn waterzuivering, transport en distributie van water, opslag van water en hulp bij wederopbouw. Projecten die voor meer dan 200.000 mensen in arme en onderontwikkelde gebieden de toegang tot schoon drinkwater of sanitair een stapje dichter bij hebben gebracht. 

Een betere wereld voor iedereen!

Niet alleen als lokaal bedrijf zetten we ons in voor een betere wereld. Ook ons moederbedrijf werkt daar heel hard aan! Daarom vinden wij het werk van de Clean Water Foundation belangrijk. Want alle kinderen én volwassenen wereldwijd moeten wat ons betreft de toegang hebben tot zoiets elementairs als drinkwater. Door onze steun aan de Clean Water Foundation maken wij dit mogelijk. Zo zorgen wij ervoor dat die betere wereld weer wat dichter bij komt, voor iedereen!

Wilt u meer weten over het werk van de Clean Water Foundation?

Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug