De MULTI/JOINT® 3000 Plus ontvangt als eerste nieuw KIWA certificaat waterstof

8-okt-2019 8:15

De KIWA/GASTEC KE 214 (AR 214) prestatieverklaring werd uitgereikt aan Georg Fischer Waga N.V. voor onze grootbereik koppelingen, hiermee is de MULTI/JOINT® 3000 Plus geschikt verklaard voor het transport van waterstof.

18 - GF Waga

Waterstof speelt belangrijke rol in energietransitie!

Waterstof alternatieve energiebron

Waterstof kan overtollige energie opvangen uit hernieuwbare energiebronnen zoals wind, water en zonne-energie. Met deze energietransitie in het achterhoofd heeft KIWA/GASTEC samen met de toonaangevende Nederlandse gasbedrijven een nieuwe keuringseis opgezet onder de naam KE214. Deze keuringseis is bedoeld voor producten die worden gebruikt in distributiesystemen voor mengsels die tot en met 100% uit waterstof bestaan.

Eerste officiële norm waterstof

KE 214

De KE 214 is het eerste officiële kwaliteitsborgsysteem, voor de transport van waterstofgastoepassingen.

Deze nieuwe norm definieert duidelijk de specifieke vereisten waaraan onder andere grootbereik koppelingen moeten voldoen om een veilige en betrouwbare werking van gasnetwerken op de lange termijn te garanderen.

Voor zowel KIWA Nederland B.V. als Georg Fischer Waga N.V. was de afgifte van de eerste KE 214 prestatieverklaring een belangrijke mijlpaal.

Compleet systeem voor waterstof transport

Naast de MULTI/JOINT® 3000 Plus voldoen ook onze ELGEF moffen (tot d225) en ELGEF Plus zadels aan de KE 214 keur! Zo bieden wij een compleet leidingsysteem aan voor het transport van waterstof.


Meer weten over de nieuwe KE 214?


Terug