Kan het nog veiliger en handiger? Ja! De nieuwe kogelkraan 546 Pro maakt het allemaal waar.

25-sep-2019 8:15

Al meer dan 15 jaar is de kogelkraan type 546 wereldwijd dé standaard voor industriële toepassingen. Deze kogelkraan hebben wij doorontwikkeld en verbeterd. De afsluiter is nóg veiliger en handiger geworden in gebruik. Het resultaat mag er zijn, daarom stellen wij u graag voor aan de kogelkraan 546 Pro!

NIEUW: vergrendelbare handgreep

GF steunt Stichting Feestneus Apeldoorn

De kogelkraan 546 Pro heeft nu een vernieuwde handgreep die vergrendelbaar én afsluitbaar is. Hiermee kunt u voorkomen dat onbevoegden de afsluiter bedienen

NIEUW: elektrische terugmelding

NIEUW!: De aandrijving die  verbind – de Smart Actuator

Naar wens kan eenvoudig op de kogelkraan een multifunctiemodule gemonteerd worden. Deze module is volledig vernieuwd waardoor deze nu compacter en robuuster is. Op de module kan eenvoudig een contactloze terugmelder worden geschoven. Deze terugmelder heeft een LED indicatie waardoor u op afstand eenvoudig kunt zien of de afsluiter open of dicht staat. Natuurlijk is de stand van de afsluiter via de terugmelder ook in uw systeem uitleesbaar. Om het geheel bedrijfszeker te maken is.

NIEUW: interface module

kogelkraan 546 Pro

Wilt u de kogelkraan elektrisch of pneumatisch bedienen? Geen probleem! De nieuwe interface module verbind de kogelkraan en de aandrijving. In deze interface module zit een spindelverlenging met een slimmigheidje; een voor gedefinieerd breekpunt. Als de kogel vast komt te zitten en de spindel breekt, dan breekt deze in de interface en niet in de kogelkraan zelf. U hoeft dan niet meer de afsluiter uit te bouwen om het probleem op te lossen en alleen maar de interface te vervangen. In de tussentijd kunt u altijd overschakelen op handbediening. Zo blijft uw systeem altijd beschikbaar!

NIEUW: data matrix code

kogelkraan 546 Pro

Zoekt u informatie over de kogelkraan 546 Pro? Scan dan simpel de data matrix code die permanent op elke kogelkraan zit. De data matrix code is een unieke code die via een standaard app eenvoudig in te scannen is. Na het scannen heeft u toegang tot een digitaal platform met allerlei aanvullende informatie zoals gebruikshandleidingen, testresultaten, productiecertificaten, enz. Alles centraal op één plek en altijd beschikbaar wanneer u dat wilt.

BINNENKORT: veersluitende handgreepuitvoering

kogelkraan 546 Pro

Speciaal voor bij monsternames e.d. komt er binnenkort een veersluitende hangreepuitvoering. Deze zogenaamde "dodemanshandgreep" zorgt ervoor dat, als u de handgreep opeens los laat, de afsluiter meteen gesloten wordt. Wel zo veilig bij chemische applicaties.

BINNENKORT: nieuwe pneumatische aandrijving

kogelkraan 546 Pro

Niet alleen de kogelkraan is vernieuwd, ook de pneumatische aandrijving wordt binnenkort volledig vernieuwd. De volledig uit kunststof gemaakte aandrijving wordt compacter en het maximale draaimoment is aanzienlijk verhoogd. Hierdoor kan de automatische afsluiter nog breder ingezet worden dan de vorige versie.

Laat u verrassen

Wij vinden dat het tijd wordt voor een nieuwe kogelkraan. Vindt u dat ook? Laat u dan verrassen en bezoek onze productpagina. Daar vindt u alle informatie over de kogelkraan 546 Pro.


Meer weten over de kogelkraan 546 Pro?


Terug