Eenvoudig automatiseren zonder perslucht met de e-Diastar

27-feb-2020 8:52

De groeiende behoefte naar het automatiseren van productieprocessen betekent dat zelfs afsluiters die geïsoleerd staan of niet toegankelijk zijn voor persluchtsystemen geautomatiseerd moeten worden. Hier biedt de elektrische membraanafsluiter e-Diastar van GF de uitkomst. De e-Diastar kan snel en simpel worden ingebouwd en heeft alleen elektriciteit nodig.

IMG_6457

De e-Diastar maakt het mogelijk om snel, eenvoudig en met minder kosten uw systeem te automatiseren. Is een persluchtinstallatie niet mogelijk of is installatie achteraf te duur? Dan biedt de e-Diastar uitkomst. Een stroomvoorziening en regelsignalen zijn genoeg. Met verschillende beschikbare interfaces is het mogelijk om de e-Diastar eenvoudig te integreren in bestaande procescontrolesystemen. De elektrische aandrijving biedt u een economisch en flexibel alternatief, onafhankelijk van de situatie.

Door de volledig kunststof uitvoering is de e-Diastar zeer betrouwbaar en heeft die weinig onderhoud nodig, zelfs in leidingsystemen met zeer agressieve of abrasieve vloeistoffen. Kortom: minder stilstand van de processen en lagere onderhoudskosten! Belangrijke toepassingen zijn te vinden in onder meer de waterbehandeling en de chemische procesindustrie – hier biedt de e-Diastar een hoge efficiëntie en operationele zekerheid.

  • Automatiseren zonder perslucht: De elektrische membraanafsluiter zorgt voor een snelle en eenvoudige automatisering van systemen die geen persluchtsysteem hebben of waar dit niet gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. Al geïnstalleerde handbediende membraanafsluiters kunnen eenvoudig worden uitgerust met een elektrische aandrijving, zonder dat uitbouw noodzakelijk is.
  • 100% betrouwbaar: De elektrische membraanafsluiter is gebaseerd op de vertrouwde membraanafsluiter van GF: Dé standaard voor agressieve en abrasieve media. Door de volledige kunststofuitvoering is bovendien aanzienlijk minder onderhoud nodig, vergeleken met traditionele metalen membraanafsluiters.
  • Beschikbare digitale interfaces en accessoires: De e-Diastar kan snel en eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande proceslijnen via Modbus of Profibus. Ook zijn een fail-safe return unit bij stroomuitval of een positioner voor continue monitoring beschikbaar als optie.
  • Snellere en eenvoudigere installatie: De elektrische aandrijving kan simpel worden geïnstalleerd op al aanwezige membraanafsluiters, zonder dat het leidingsysteem uit bedrijf hoeft – slim toch? De afsluiter kan zonder extra hulp of aanpassingen direct op de handbediende membraanafsluiter worden geïnstalleerd.
  • 100% zelfreinigend: Dankzij het ontwerp kent de elektrische membraanafsluiter geen dode ruimtes en reinigt de afsluiter zichzelf. Dit maakt de e-Diastar uitermate geschikt voor b.v. media met veel vaste delen. De afsluiter blijft altijd vrij van vuil en borgt daardoor een constant en betrouwbaar proces.
  • Lange levensduur, zelfs met abrasieve media: Elektrisch aangedreven kogelkranen, vaak gebruikt bij gebrek aan een beter alternatief, hebben al snel last van slijtage bij gebruik voor abrasieve media en kunnen dan gaan lekken. De elektrische membraanafsluiter is daarentegen speciaal ontworpen voor dit type applicatie en blijft op de lange duur betrouwbaarder functioneren. 
Terug

Meer weten? Neem contact met ons op!

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com