Een doorstroommeter installeren zonder het leidingsysteem/productieproces te onderbreken? Dat kan nu met de U1000 V2!

29-nov-2019 11:09

Overal waar vloeistoffen in een leidingsysteem circuleren, zijn doorstroommetingen essentieel. Vaak is de installatie van doorstroommeters erg arbeidsintensief en moet het leidingsysteem en/of productieproces worden onderbroken. Met de nieuwe U1000 V2 is dit verleden tijd en bent u in no-time klaar met de installatie, zonder dat de doorstroommeter in aanraking komt met het medium.

Ultrasone doorstroommeter
Ultrasone doorstroommeter

Eenvoudige installatie

Doordat de U1000 V2 eenvoudig op de buis geklemd wordt, kan deze doorstroommeter in minder dan 2 minuten operationeel zijn, zelfs tijdens de productie. Via een ultrasone meetmethode wordt de snelheid van het medium gemeten. Hierdoor komt de doorstroommeter niet in contact met het (agressieve) medium en hoeft het leidingsysteem niet open voor de installatie.

Zo is de U1000 V2 ook moeiteloos in een bestaand systeem te integreren, zonder dat er opgeleide specialisten voor nodig zijn.

Ultrasone doorstroommeter

Gemak in onderhoud

Omdat de U1000 V2 niet in contact komt met het medium, is het regelmatig reinigen en opnieuw instellen of kalibreren niet meer nodig. Dit maakt de U1000 V2 vrijwel onderhoudsvrij.

Maximale levensduur

Door de ultrasone meetmethode is er geen slijtage van mechanische onderdelen door hoge druk of een agressief medium. Dit maakt de U1000 V2 een uiterst duurzame oplossing.

Opvolger van de U1000

We hadden al de U1000, nu is er de U1000 V2. Met de nieuwe versie is er nu communicatie met een Modbus module mogelijk, wat nog meer mogelijkheden biedt voor de automatisatie van uw controle systeem. Bovendien is de V2 nu tot d180 beschikbaar.


Meer weten over de U1000 V2?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen!

Contact

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com
Terug