UV-werende verpakking voor PE ELGEF Plus fittingen in overeenstemming met NTA 8828

3-apr-2018 8:00

Zoals u weet, heeft UV-licht een ongunstige invloed op PE. Als u geen juiste voorzorgsmaatregelen treft, kan dit zelfs leiden tot een afgekeurde lasverbinding. Dit is de reden dat u altijd de PE buis moet schillen voordat u gaat lassen. Echter, PE elektrolasfittingen zijn niet te schillen en daarom mogen deze elektrolas hulpstukken volgens de NTA 8828 maximaal 1 jaar blootgesteld worden aan UV-licht.

UV-werende verpakking voor PE ELGEF Plus fittingen

PE elektrolasfittingen in kartonnen verpakking zijn beschermd tegen UV-licht

Zolang de PE elektrolasfittingen in de originele kartonnen verpakking blijven, worden ze niet alleen tegen beschadigingen en vervuiling beschermt, maar ook tegen UV-licht. Uit de praktijk blijkt echter, dat de kartonnen verpakkingen weleens verdwijnen en dat de elektrolasfittingen alleen in de kunststof verpakking worden opgeslagen. Dit is niet wenselijk, want de standaard kunststof verpakking houdt de fittingen weliswaar stofvrij, maar beschermt niet tegen UV-licht. En dat is niet in overeenstemming met de NTA 8828.

Unieke UV-werende verpakkingen in overeenstemming met NTA 8828

Om extra bescherming tegen UV-licht te bieden, is GF daarom gestart met de productie van UV-werende kunststof verpakkingen voor alle PE ELGEF Plus elektrolasfittingen in de maten d20 tot en met d315 mm. GF is daarmee de eerste én de enige in de markt die haar elektrolasfittingen op deze manier optimaal beschermt tegen UV-licht. Onze UV-werende verpakking reduceert het risico op de schade van zonlicht, geeft uw ELGEF Plus elektrolasfittingen optimale bescherming en verzekert u dat de producten veilig kunnen worden verwerkt. Op deze manier wordt de laskwaliteit bij elektrolassen nóg meer geborgd, hetgeen uitstekend aansluit op de NTA 8828.

Twee jaar bescherming tegen UV-licht

De UV-werende kunststof verpakking beschermt de PE elektrolasfittingen tegen UV-licht, ook zónder de kartonnen doos, voor een maximale periode van twee jaar. Wij adviseren u echter om de PE ELGEF Plus elektrolasfittingen op te slaan in de originele verpakking zodat de producten maximaal én dubbel zijn beschermd tegen beschadigingen en UV-licht.

Let op het UV-werend symbool

Alle PE ELGEF Plus fittingen in de diameter d20 tot en met d315 worden nu uitgeleverd met de nieuwe UV-werende kunststof verpakking. U herkent de nieuwe verpakking aan het UV-werend symbool op de verpakking.

UV-werend symbool PE elektrolasfittingen NTA 8828

Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug