Bespaar tijd en geld met voorspellend onderhoud

22-mei-2019 15:45

Correctief onderhoud kost vaak veel tijd en geld. Preventief onderhoud komt vaak niet op het juiste moment. Met voorspellend onderhoud kiest u het meest geschikte moment.

Het groeiende belang van data voor onderhoud

Steeds meer bedrijven willen af van de nadelen van correctief onderhoud aangezien downtime gelijkstaat aan geld- en tijdverlies. Ook preventief onderhoud betekent in feite verlies. Onderhoud wordt te vroeg ingepland en onderdelen zijn mogelijk nog niet aan vervanging toe. Exact voorspellen wanneer het meest geschikte moment is voor onderhoudswerkzaamheden, oftewel "predictive maintenance" biedt veel voordelen.

Er is een hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw systeem, de onderhoudskosten kunnen worden geoptimaliseerd door een betere planning, onderhoud wordt beter beheersbaar en kennis over het systeem neemt toe. Toch krijgt pas de laatste jaren "predictive maintenance" meer aandacht. Om onderhoud te kunnen voorspellen is namelijk veel data nodig en een techniek om deze data goed te kunnen analyseren.

De Smart Actuator biedt de uitkomst

De nieuwe, slimme aandrijving slaat alle relevante gegevens van uw processen op. Daardoor kunt u via de Smart Actuator zien wanneer er onderhoud voor uw systeem nodig is. Niet alleen valt daardoor onderhoud te voorspellen, maar kunt u altijd terugzien wat er met uw systeem is gebeurd. Bovendien is daardoor alles via de app gemakkelijk terug te lezen. Zo kunt u altijd het meest geschikte moment voor onderhoud kiezen. Meer weten over de mogelijkheden voor preventief onderhoud? Kom dan op 2 en 3 oktober langs op Pumps & Valves en bezoek ons op stand K. 106!


Wilt u alles weten over voorspellend onderhoud?


Het groeiende belang van data voor onderhoud
Terug