Een warme deken van GF aan Sheltersuit

15-jan-2019 10:15

EPE – Veel mensen krijgen niet de bescherming en warmte die ze nodig hebben, zoals wij dat gewend zijn in Nederland. Daarom wil Sheltersuit mensen in nood, zoals daklozen en vluchtelingen, helpen om de vrieskou overleven. Een initiatief dat hard nodig is en dat wij graag steunen.

MVO donatie Stichting SheltersuitErwin Brouwer (directeur Georg Fischer N.V.) reikt de cheque uit aan Youp Meek (bedrijfsleider Sheltersuit).

Sheltersuit

GF steunt Stichting Sheltersuit

"Hoe houdt een dakloze zich warm op straat?" Die vraag stelde modeontwerper Bas Timmer zichzelf in de tijd dat hij zijn eigen kledingmerk aan het ontwikkelen was. Toen hij voor een stage in zijn studietijd naar Kopenhagen ging, zag hij veel daklozen buiten slapen. Dit spoorde hem aan om zijn ontwerptalenten in te zetten voor mensen die onbeschut de nacht moeten doorbrengen.

Zo ontstond de Sheltersuit; een water- en winddichte jas die getransformeerd kan worden tot slaapzak. Met deze slaapzak wil de organisatie kinderen en kwetsbare volwassenen in Europa helpen de vrieskou te overleven.

Mensen die helpen

Alle Sheltersuits worden geproduceerd van gerecyclede- en restmaterialen. Daarnaast worden deze warme pakken gemaakt door vluchtelingen, werklozen en daklozen. Zo helpt Sheltersuit niet alleen mensen ver weg, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Nederland.

Een warme deken in deze koudere dagen

Sheltersuit biedt een duurzame en praktische oplossing voor mensen in nood, zoals oorlogsslachtoffers in Sarajevo, Syrische vluchtelingen in Bosnië en daklozen in ons eigen land. Dit initiatief dragen wij een warm hart toe door middel van een financiële bijdrage. Een bijdrage waarmee we veel warmte willen verspreiden voor mensen in de kou!


Meer weten over Sheltersuit?


Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug