Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO): geldverspilling of investering?

18-mei-2015 11:00

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is meer dan een hot item en volgens ons belangrijk voor de toekomst. Wat vindt u?

Georg Fischer en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een ander woord voor Duurzaam Ondernemen. Het is geen modegril, maar een duidelijke en logische filosofie. Die filosofie kijkt niet alleen naar voordeel op korte termijn, maar vooral naar de effecten op de langere termijn. Dát spreekt ons aan!

Wat is MVO?

MVO is “het vinden van balans tussen de sociale (People), ecologische (Planet) en economische (Profit) aspecten van het ondernemen en het minimaliseren van negatieve duurzaamheidseffecten van de organisatie op haar belanghebbenden (stakeholders) en de samenleving”. 

MVO en de samenleving

Iedere onderneming wil winst maken. Dat is logisch en daar is ook niets mis mee, als het niet ten koste gaat van alles. MVO gaat erom dat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden om winst te maken maar met respect voor de mensheid (sociaal) en onze aarde (ecologisch). Kijk je normaal gesproken vooral naar je ROI (Return on Investment) bij MVO kijk je in feite juist andersom. Wat kun je teruggeven ten bate van de aspecten die bijdragen aan je winst, waardoor je een positieve bijdrage levert aan de samenleving, voor nu en voor de toekomst.

MVO en Georg Fischer

Wij zijn van mening dat elke onderneming een sociale en ecologische verantwoordelijkheid heeft binnen onze samenleving, dus wij ook! Daarom voeren wij MVO beleid uit om zo een (pro)actieve bijdrage te leveren aan een betere samenleving. Wilt u weten hoe wij dat per onderdeel toepassen? Hieronder ziet u de verschillende aspecten. Klik op een onderwerp om naar het bewuste document op onze website te gaan. 

MVO is doen!

Iets is pas geldverspilling als het zijn doel mist. Door het juist uitvoeren van MVO beleid draag je actief bij aan een betere samenleving. Dat is recht in het doel, dus in onze ogen géén geldverspilling. Wij zien MVO daarom als investering voor de toekomst, onder het motto: verbeter de wereld, begin bij jezelf!

Terug