FIRA overgenomen door MVO-Register

4-jun-2019 9:45

Per 1 februari 2019 is de FIRA overgenomen door het MVO-register. De FIRA gaf meer transparantie en duidelijkheid over onze MVO-doelstellingen. Zo was op dit platform altijd de meest recente informatie te vinden en werden onze doelstellingen jaarlijks getoetst om onze MVO-prestaties weer te geven.Nu worden deze werkzaamheden gewaarborgd door stichting MVO-register. U leest hier wat er verandert.

Wat deed de FIRA?

FIRA MVO

De FIRA sloot nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid zoals ISO 26000, AA1000 en GRI. Op dit platform kon u direct al onze resultaten én toekomstplannen zien. Dit vonden wij belangrijk omdat dit meer transparantie bood.

U had niet alleen meer inzicht, maar de informatie werd ook getoetst door het FIRA platform. Daarnaast werkten wij regelmatig ons rapport bij en vond er jaarlijks een hertoetsing van onze MVO-prestaties plaats door de FIRA.

Wat verandert er door de overname?

Stichting MVO-Register

De dienstverlening is in eerste instantie hetzelfde gebleven, maar zal in de loop van 2019 en 2020 veranderen. Zo zijn onze prestaties nu te zien op het MVO-register. Bedrijven gebruiken dit platform om betrouwbare informatie te kunnen delen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo komt Alle MVO-informatie op één plek, duurzame winst voor iedereen.

Stichting MVO-Register zal vooral veranderingen doorvoeren in de web applicatie van het FIRA platform, waardoor deze een modernere look en feel zal krijgen.

Stichting MVO-Register zet de standaard voor MVO-beoordelingen voort en streeft ernaar alle duurzaamheidsdoelen van organisaties uniform te verzamelen en te beoordelen. De stichting richt zich niet alleen op inkopers, maar ook op beleggers, overheden en andere betrokkenen.


Onze MVO-prestaties inzien?


Terug