PE-elektrolassen volgens de NTA 8828; betrouwbaarder dan ooit!

7-mrt-2016 9:00

Wilt u ook een gegarandeerd kwalitatieve en vooral betrouwbare PE-elektrolasverbinding maken conform de NTA 8828? Wanneer u gebruik maakt van onze NTA goedgekeurde machines en gereedschappen voor PE-lektrolassen, dan bent u al op de helft.

Machines en gereedschappen van GF conform NTA 8828 De MSA 2.1, 4.0 en 4.1 elektrolasmachines voldoen aan de in de NTA 8828 gestelde eisen.

  

Betrouwbaar

Er was behoefte in de markt om duidelijke afspraken over elektrolassen te maken. Er werd een commissie gevormd waarin alle betrokken partijen vertegenwoordigd waren. Zij kregen als taak om een nieuwe technische afspraak voor elektrolassen op te stellen met als doel de kwaliteit van de PE-verbinding te verhogen. Het naleven van deze NTA 8828 zal het leidingnetwerk van gas- en drinkwaterbedrijven betrouwbaarder maken dan ooit. Het vervangt de huidige VM102 elektro(mof)lassen van thermoplastische kunststoffen per 1 september 2016. Het gaat hier niet om een NEN-norm maar om een publicatie aangaande laspraktijk aanbevelingen.

Betrokken partijen

Netbeheer Nederland (gasbedrijven), Vewin (drinkwaterbedrijven), Bouwend Nederland (aannemerij), keuringsinstantie (KIWA, Quality Services), elektrolasfabrikanten, PE-buisleveranciers, PE-verwerkers, gereedschapleveranciers, SodM en DNV GL stelden gezamenlijk de NTA 8828 op. Op donderdag 28 januari 2016 werd de NTA 8828 gelanceerd op een informatiebijeenkomst bij KIWA. In de Nederlandse Technische Afspraak 8828 zijn eisenstellende afspraken gemaakt waarbij de borging van kwaliteit en verantwoordelijkheden centraal staan.

De juiste apparatuur

Uiteraard is het voor u van belang dat u over de juiste apparatuur beschikt. Dit is apparatuur die voldoet aan de in NTA 8828 vastgestelde eisen. Dat treft, want onze elektrolasmachines en gereedschappen voor PE-elektrolassen voldoen aan deze nieuwe Nederlandse Technische Afspraak 8828, zoals bijvoorbeeld onze nieuwste serie MSA elektrolasmachines 2.1, 4.0 en 4.1. Met deze machines kunt u heel eenvoudig en duidelijk uw lasproces vastleggen en opslaan. De lasmachines kunnen een compleet overzicht van het lasproces produceren, bestaande uit de gegevens van de laspas van de gecertificeerde lasser, het lasnummer, foto’s, belangrijke lasparameters, traceability-gegevens en GPS coördinaten. Deze gegevens worden vastgelegd in een lasprotocol. Maar ook ons klemgereedschap waarmee u gegarandeerd spanningsvrij kunt werken, voldoet aan de NTA 8828. GF helpt u graag met het vinden van de juiste machines en gereedschappen, ook als het om verhuur gaat.

Dan zit u goed!

Wilt u dus een kwalitatieve en vooral betrouwbare PE-elektrolasverbinding maken die voldoet aan de NTA 8828? Gebruik onze machines en gereedschappen, dan zit u gegarandeerd goed!

Wilt u meer weten over de NTA 8828?

Terug