Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) begint dicht bij jezelf, maar beïnvloedt uiteindelijk ook anderen.

29-apr-2016 9:00

We kunnen zelf lokaal heel veel beïnvloeden ten aanzien van arbeidsomstandigheden, aannamebeleid, veiligheid op de werkvloer, afvalstromen en verkeersbewegingen. Maar daar houdt onze beïnvloeding op. Wij kunnen onze leveranciers immers niet beïnvloeden… of misschien toch wel?

MVO_head_img

  

Zelf beïnvloeden

Bij de keuze voor een leverancier laten wij de waarden van MVO zwaar wegen. Zo vragen wij onze leveranciers om een verklaring dat zij zorgvuldig hun producten en leveranciers kiezen en dat nergens in het productieproces sprake is van bijvoorbeeld kinderarbeid. Daarnaast kiezen wij bij voorkeur leveranciers in onze eigen regio, werken wij samen met een regionale sociale werkplaats voor bijvoorbeeld het tuinonderhoud, wordt ons drukwerk uitgevoerd op duurzaam FSC papier en waar mogelijk kiezen wij fair trade relatiegeschenken.

Anderen beïnvloeden

Als meer bedrijven actief worden in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, dan heeft dat invloed. Immers, als meer bedrijven vragen om leveranciers die ook verantwoord ondernemen, dan zal het aanbod als vanzelf ook toenemen. Zo kunnen we gezamenlijk invloed uitoefenen op het gedrag van onze leveranciers en dus gezamenlijk een betere, duurzame wereld creëren.

Clean Water Foundation, ook dat is MVO

1367488969854

We willen echter niet alleen leveranciers beïnvloeden, maar ook de kwaliteit van leven. Dat heeft ons moederbedrijf in 2002 bewezen door de Clean Water Foundation in het leven te roepen. Met dit fonds wil GF bereiken dat ieder mens op aarde toegang krijgt tot schoon drinkwater. Zo ondersteunt ze bijvoorbeeld structurele hulp in derde wereld landen. Daarnaast draagt de Clean Water Foundation ook met grote bedragen bij aan noodhulp in rampgebieden bijvoorbeeld na aardbevingen en/of overstromingen. De Clean Water Foundation werkt samen met zorgvuldig gekozen partners. 

 

Lees meer op: http://www.cleanwater.ch/content/gf/cleanwaterfoundation/en.html

Meer weten?

Wilt u meer weten over MVO? Dan verwijzen wij u graag naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op onze website.

Terug