BIM- en installatie-ontwerp

De ontwerphulpmiddelen, die worden gebruikt door architecten, engineers, projectleiders of (onder)aannemers, worden geleverd door Autodesk Revit voor BIM (Building Information Modeling) en door Intergraph, Aveva en AutoCAD Plant 3D voor het ontwerp van installaties. GF Piping Systems ontwikkelt voortdurend bibliotheken van al onze tekeningen die volledig bruikbaar zijn met de software van deze drie leveranciers.


Digitale BIM-bibliotheek

voor makkelijker ontwerpen

Al jarenlang worden er technisch ontwerpen gemaakt met behulp van digitale ontwerphulpmiddelen. Revit is de standaard geworden voor 3D-modellering in de bouw. Interoperabiliteit en ontwerpmogelijkheden in architectuur, structureel ontwerpen en MEP (Mechanical, Electrical & Plumbing) maken van Autodesk Revit het meest geschikte hulpmiddel voor BIM.

Het productaanbod van GF Piping Systems voor Autodesk Revit wordt continue uitgebreid.Voordelen
  • Geoptimaliseerde GF Piping Systems’ Revit-families kunnen gebruikt worden in verschillende projectfasen, omdat ze niet zwaar zijn en voldoende gegevens bevatten
  • Pakketlevering: ingesloten materiaaloverzicht en volledig overzicht van het assortiment en eenvoudig kopiëren in het specifieke project
  • Realistische constructieduur
  • Ingesloten artikel- of productnummer en beschrijving
  • 3D vrije zone
  • Toepasbaar op imperiaal en metrisch systeem

Digitale bibliotheek voor installatie-ontwerp

voor meer productiviteit en een grotere nauwkeurigheid

Software voor leidingen en installaties staat tamelijk los van het klassieke 3D CAD. Gespecialiseerde software wordt gebruikt om installaties en modeluitrustingen, structuren en communicatie te maken.Voordelen
  • Installatie-ontwerpers kunnen CAD-gegevens met leidingcomponenten downloaden en direct in hun ontwerpen toepassen. Dit bespaart tijd en kosten, maar behoudt wel de mogelijkheid tot nauwkeurig ontwerpen.
  • EPCs kunnen de specificaties van leidingcomponenten bekijken en een efficiënte inkoop en installatie plannen en uitvoeren. Dit ondersteunt lean supply chain-activiteiten en elimineert tekorten en overschotten.
  • (Onder) aannemers of projectleiders hebben toegang tot nauwkeurige specificaties van componenten en kunnen deze gebruiken om efficiënt onderhoudsactiviteiten te plannen en uit te voeren. Dit beperkt downtime en ondersteunt veilige, efficiënte en winstgevende activiteiten.
Status of Digital Libraries

Georg Fischer Piping Systems Ltd
Ebnatstrasse 111
Postfach
8201 Schaffhausen
Zwitserland

info dot ps #at# georgfischer dot com

Onze CAD bibliotheek

Onze CAD bibliotheek

Meer dan 30.000 CAD tekeningen en technische gegevens

Maak gebruik van onze uitgebreide CAD database

Ons productprogramma

Ons productprogramma

Vind het juiste product voor uw toepassing.

Ontdek onze productcatalogus

Tools & ondersteuning