Grootste biogasfabriek in Zwitserland uitgerust met PVC-U systemen

De recycling van biogeen afval voor de opwekking van energie is een veelbelovend concept voor de toekomst. De grootste en modernste biogasfabriek in Zwitserland produceert 1,9 miljoen m3 biogas per jaar.

Biogasfabriek

SwissFarmerPower Inwil (SFPI), gevestigd in de buurt van Lucerne, maakt gebruik van een innovatieve procestechnologie voor de omzetting van 61.000 ton biomassa in biogas per jaar. Vloeibare mest, tuinafval en bioafval van de landbouw en voedingsindustrie worden verwerkt en behandeld. Het biogas dat hierdoor wordt verkregen wordt gebruikt in het regionale aardgasnetwerk. Onze PVC-U systeemoplossingen vormen de basis van de behandelingprocesinstallaties en zorgen voor efficiënte en betrouwbare processen in de fabriek.

Verwerking van fermentatieresten met membraanafsluiters

Voordat fermentatieresten in het rioleringssysteem belanden, worden deze ontdaan van vaste en agressieve stoffen zoals ammoniumstikstof en andere nutriënten en zouten. Een fermentatieverwerkingssysteem zorgt voor de scheiding van deze vaste stoffen waarna een membraanfiltratie plaats vindt. Onze leidingcomponenten die in het fermentatiesysteem zijn verwerkt, zoals membraanafsluiters, kogelkranen, drukreduceerkleppen, PVC-U buizen en fittingen, zijn specifiek aangepast aan de media, temperaturen en drukwaarden van de biogasinstallatie.

Maximale kwaliteit

Alleen producten gemaakt uit materialen van hoge kwaliteit worden gebruikt in de biogasinstallatie in Inwil. Dit in combinatie met de continu beschikbaarheid van vervangingsonderdelen speelt voor SwissFarmerPower Inwil een belangrijke rol om te kiezen voor GF Piping Systems. Bovendien kunnen  technici en gebruikers ten alle tijden gebruik maken van onze uitgebreide productdocumentatie en andere downloadbare informatie. Ook onze CAD bibliotheek heeft bijgedragen aan het succes van dit project.

Succesvolle projecten

Succesvolle projecten

Wij ontwikkelen producten en systemen die overal ter wereld gebruikt worden.

Naar onze referentieprojecten

Systeem- en productselectie:

  • Ca. 50 st. membraanafsluiters 20 - 63
  • Ca. 100 st. kogelkranen 20 - 63
  • Ca. 5 st. drukreduceerkleppen d32
  • Ca. 200m buizen en fittingen
  • PVC-U buizen en fittingen
     

Ons productprogramma

Ons productprogramma

Vind het juiste product voor uw toepassing.

Ontdek onze productcatalogus