De nieuwe 9900 SmartPro™ Transmitter, innovatie is vereenvoudiging

De nieuwe 9900 SmartPro™ Transmitter is een transmitter die verder gaat, daar waar de andere transmitters ophouden. Een verbeterde transmitter bleek nodig, omdat de behoefte vanuit de markt bestond om meerdere metingen met één en dezelfde transmitter te kunnen uitlezen.

transmitter

De nieuwe transmitter moest een brug slaan tussen oude modellen en de wens tot vereenvoudiging. Norma Frotton, Product Manager Signet, legt uit: "de nieuwe 9900 SmartPro™ Transmitter moest meerdere nieuwe functies in één kunnen aanbieden met behoud van de vertrouwde werking van de oudere modellen ProcessPro™ en ProPoint™. Dit was de grootste uitdaging in het ontwikkelingsproces van de nieuwe multi-parameter transmitter."

Succesvolle vertaling

De vertaling van de diverse marktbehoeftes is op alle vlakken succesvol geweest bij de totstandkoming van deze nieuwe transmitter. De nieuwe  9900 SmartPro™ Transmitter vereenvoudigt het controleproces aanzienlijk.

Er is nog maar één transmitter nodig voor meerdere metingen, zoals flow, pH/ORP, temperatuur, druk, geleiding/weerstand en zoutgehalte. Omdat de nieuwe multi-parameter transmitter op nagenoeg elk type en merk sensor past, is nog maar één transmitter nodig voor alle in gebruik zijnde sensoren. Voor het onderhoud en inregelen is ook nog maar één manier van instellen vereist. Eenvoudiger kan het dus haast niet.

De nieuwe 9900 SmartPro™ Transmitter is gebaseerd op het unieke S3L digitale data platform van Georg Fischer en herkent dus sensoren automatisch via plug and play. Een groot en helder display maakt dat de gegevens op grote afstand en in een donkere omgeving ook nog goed af te lezen zijn.

De transmitter is modulair opgebouwd. Voor de basis toepassingen betekent dit een basis transmitter. Maar als gaandeweg blijkt dat bepaalde eisen zijn veranderd, dan is de 9900 SmartPro™ Transmitter achteraf heel makkelijk uit te breiden met andere modules.

Kortom, de nieuwe transmitter is een multi-tasker pur sang. Geschikt om ingezet te worden bij afvalwaterbehandeling, omgekeerde osmose, deïonisatie, chemische fabricage, metaal- en kunststofafwerking, rookzuiveringsinstallaties, koeltorens en mediafiltratie.

De nieuwe 9900 SmartPro™ Transmitter voldoet aan diverse normen en goedkeuringen, zoals NEMA 4X/IP65, CE, UL en China RoHS.