COOL-FIT 4.0: De beste technologie wint

Snellere installatie, veiligere en efficiëntere productie, en vele voordelen op de lange termijn: met COOL-FIT 4.0 wint u in elk opzicht! Het voorgeïsoleerd kunststof leidingsysteem heeft meerdere voordelen ten opzichte van traditionele systemen gemaakt van metaal. De winnende strategie? Een revolutionair ontwerp, moderne materialen en een innovatieve verbindingstechniek maken dat COOL-FIT 4.0 alle records breekt. Ontdek nu de voordelen van COOL-FIT 4.0 die uw bedrijf laten winnen.

Industriële en commerciële koeling behelst veel meer dan alleen het reguleren van temperaturen. De veiligheid van de productie, de verwerking en het bewaren van voedsel is hier de belangrijkste focus. Met COOL-FIT 4.0 heeft u de perfecte oplossing voor het fabriceren en verwerken van drink- en etenswaren.

Met COOL-FIT 4.0 heeft u een voorgeïsoleerd leidingsysteem in handen voor secundaire koeling voor pekel, glycol, ethanol en gekoeld water. Het is ideaal voor temperaturen van -50°C tot 60°C en is met haar baanbrekende technologie uiterst geschikt voor groente- en fruitverwerkende bedrijven, slachterijen, brouwerijen en supermarkten. De technologie van COOL-FIT 4.0 helpt u namelijk om te werken met maximale efficiëntie en zonder onderbreking, terwijl u tegelijkertijd uw onderhouds- en bedrijfskosten verlaagt.

De belangrijkste voordelen van COOL-FIT 4.0

  • 100 % onderhoudsvrij
  • 100 % betrouwbaar
  • 65 % minder gewicht
  • 50 % sneller installeren
  • 30 % minder energieverlies

Vul in en ontvang gratis uw COOL-FIT demobox

Wat zit er in de COOL-FIT demobox?

  • Overzicht van de materialen en hun eigenschappen
  • USB-stick met documentatie en installatievideo's
  • Een afgekorte* buis d32 met beschermende "donut", die u de 3-in-1 constructie van buis, isolatie en buitenmantel toont
  • Een elektrolasknie d32 die u over de afgekorte buis kan schuiven, om u het afdichtingsysteem te demonstreren
 
 
*
*
*

Toonaangevende techniek voor een eenvoudige installatie en een lange levensduur

COOL-FIT 4.0 is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling door onze engineers. Ons doel? Om te zorgen dat u eenvodoudig en snel kunt installeren terwijl het veilig, betrouwbaar en duurzaam blijft zoals u kunt verwachten van alle GF Piping Systems oplossingen. Vele cruciale details dragen hieraan bij.

COOL-FIT 4.0

100% onderhoudsvrij

De PE100 mediumbuis, een hoogwaardige isolatielaag en de buitenmantel zijn gemaakt van kunststof en daardoor corrosie- en onderhoudsvrij gedurende de gehele levensduur van het systeem. Zo worden dure uitvaltijden voorkomen en onderhoudskosten en personeelseisen verlaagd.

100% betrouwbaar

De gladde binnenoppervlakte van de mediumbuis, kenmerkend voor kunststof systemen, voorkomt afzettingen. Het resultaat: geen drukverlies gedurende de gehele levensduur. Zo blijft COOL-FIT 4.0 net zo efficiënt als op de eerste dag van gebruik.

65% minder gewicht

COOL-FIT 4.0 is aanzienlijk lichter dan traditionele metalen leidingsystemen, hetgeen ervoor zorgt dat er minder structurele eisen aan gebouwen en ondersteunende structuren nodig zijn. Daarnaast wordt op deze manier het gebruik van zware transporthulpmiddelen op de bouwplaats verlaagd.

50% sneller te installeren

Voorgeïsoleerde leidingsystemen maken isolatie na de installatie, waarvoor vaak een tweede team nodig is, overbodig. In plaats daarvan ontvangt u volledig afgewerkte en permanent voorgeïsoleerde componenten, klaar om te worden geïnstalleerd!

30% minder energieverlies

De lage thermische geleidbaarheid van kunststof en de zeer efficiënte schuimisolatie verhogen in combinatie met elkaar de energie-efficiëntie van uw systeem. Dit helpt u om energiekosten te besparen en maakt uw werk ook nog eens milieuvriendelijker.

In slechts enkele minuten verbonden

De meest eenvoudige, veilige en snelle installatie die mogelijk is: daar zorgt COOL-FIT 4.0 voor! Want met COOL-FIT 4.0 kunt u netjes en eenvoudig installeren zonder onnodige of complexe handelingen. Daarnaast kunt u door middel van een elektrolasverbinding de afzonderlijke componenten zoals buizen, fittingen en afsluiters in slechts enkele minuten verbinden.

Ook buiten installeren mogelijk

COOL-FIT 4.0 kan ook buiten probleemloos worden geïnstalleerd. Alle oppervlakken zijn afgedicht, weerbestendig en UV-bestendig. Ook geeft de afdichtingslip van de fittingen bescherming aan de buis en de isolatie tegen water en ijs, waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd, ook buiten!

Constante kwaliteitscontrole

Dankzij de zeer weinige installatiestappen en het gebruik van elektrolassen als verbindingstechniek, maakt COOL-FIT 4.0 een mate van controle mogelijk die voorheen onmogelijk was. Installatiefouten worden namelijk van het begin af aan grotendeels uitgesloten, wat een systeem van de hoogst mogelijke kwaliteit garandeert.

Schoon en netjes

Naast snelheid, gemak en kwaliteit is COOL-FIT 4.0 ook een schoon en net systeem. Het installeren van COOL-FIT 4.0 gebeurt op een veilige en schone manier. Geen afbrokkelend isolatieschuim, geen kleverige isolatietape of vulmateriaal en geen open vlam tijdens het sluiten van de afdichtingen. En het resultaat? Een schoon en net systeem, hetgeen ook belangrijk is voor toegankelijke installaties en klantbezoeken.

COOL-FIT 4.01 | PE100 mediumbuis 2 | 40 mm isolatieschuim 3 | Robuuste buitenmantel 4 | Hoekmarkering 5 | Afdichtlip 6 | Elektrolasfitting 7 | Isolatieplug