COOL-FIT 2.0 De revolutie in efficiënte koeling

Als u kon besparen op uw koelinstallatie, zou u dit dan doen? Als uw antwoord ja is, dan hebben wij dé oplossing. GF Piping Systems brengt namelijk een nieuw, volledig voorgeïsoleerd kunststof leidingsysteem op de markt waarmee iedereen bespaart. Of u nu gebouweigenaar, adviseur of installateur bent; met COOL-FIT 2.0 voor gekoeld water bespaart u 30% op energieverlies, installeert u 50% sneller én kiest u voor een 100% corrosievrij.

COOL-FIT 2.0 - The Revolution for Efficient Cooling
Energievriendelijke oplossing voor gekoeld water
COOL-FIT 2.0 - Your solution for chilled water: Robust jacket, PE100 carrier pipe, GF HE insulation, Insulation, Angle marking, Sealing lip, Welding indicators, Insulation plug

COOL-FIT 2.0 bestaat uit buizen en fittingen van PE100, die voorzien zijn van 22 mm (HE) isolatiefoam en beschermd worden door een robuuste buitenmantel. Het is 100% corrosie- en condensvrij. Bovendien is COOL-FIT 2.0 dankzij de 3-in-1 constructie van buis, isolatie én buitenmantel maar liefst 50% sneller te installeren. Het gladde buisoppervlak van de PE100 buis zorgt daarnaast voor een minimaal drukverlies, wat samen met de lage thermische geleidbaarheid van de isolatie tot 30% minder energieverlies leidt. Dit maakt COOL-FIT 2.0 dé oplossing voor proceskoeling en het transport van gekoeld water in gebouwen en datacenters.

 • 50% sneller te installeren
 • 30% minder energieverlies
 • 100% corrosievrij
Voordelen voor gebouweigenaren

Minimaal energieverlies
COOL-FIT 2.0 heeft een topkwaliteit isolatielaag met een dikte en dichtheid die energieverlies aanzienlijk beperkt.

Geen verzwaarde dakconstructies nodig
COOL-FIT 2.0  is 30% lichter dan traditionele systemen en hierdoor vaak zonder extra versteviging te monteren onder (bestaande) dakconstructies.

Blijvend optimale isolatiewaarde
De buitenmantel van COOL-FIT 2.0  is robuust en kan goed tegen een stootje. Bovendien is de buitenmantel vocht- en dampbestendig. Hierdoor blijft ook op de lange termijn de isolatie ongeschonden en de isolatiewaarde optimaal.

Lage CO2 footprint
COOL-FIT 2.0 is CFK-vrij en recyclebaar (ODP is 0) en komt hiermee tegemoet aan duurzaam bouwen.

Voordelen voor adviseurs en engineers

Nauwkeurig en gemakkelijke planning
Van COOL-FIT 2.0 is naast technische documentatie, een uitgebreide CAD-bibliotheek ook BIM-data beschikbaar.

Eenvoudig te berekenen en te bestellen
COOL-FIT 2.0 bestaat uit een minimum aantal complete producten waarmee u het hele systeem modulair opbouwt. Geen losse nippels of krimpsokken meer die apart berekend en besteld moeten worden.

Duurzame keuze
COOL-FIT 2.0 is vrij van condensatie, corrosie, heeft een beperkt energieverlies én een hoog rendement. COOL-FIT 2.0 is dus een duurzame keuze voor alle partijen in de bouwkolom.

Voordelen voor installateurs

Snelle installatie
COOL-FIT 2.0 is voorzien van isolatie en een buitenmantel. Na-isoleren is niet nodig. Bovendien worden buizen met twee spie-einden voorbereid geleverd. Installeren gaat hiermee nóg sneller. Ook prefabricage is mogelijk. 

Veilige verbindingsmethode
Het voorgeïsoleeerde elektrolassysteem maakt installeren zonder externe warmtebron mogelijk. Dit betekent geen open vuur tijdens het lassen.

Eenvoudige montage
COOL-FIT 2.0 is eenvoudig te monteren met standaard beugels om de buitenmantel. Er is geen speciale beugeling nodig en ook koudebruggen worden hierdoor vermeden.

Gemakkelijk te hanteren
COOL-FIT 2.0  is licht in gewicht en gemakkelijk on-site te hanteren.


Applicaties: COOL-FIT 2.0 in de praktijk

De vraag naar efficiënte koelsystemen is groter dan ooit
Het gebruik van apparatuur en data is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Datacentres groeien hierdoor als paddenstoelen uit de grond. In gebouwen zien we dat de behoefte aan een beter en regulierbaar klimaat groter wordt. Al die draaiende apparaten geven immers nogal wat warmte af en ook de stijgende omgevingstemperatuur is hier debet aan. De vraag naar efficiënte koelsystemen is hierdoor groter dan ooit.

Aangenaam klimaat én een verminderde CO2 uitstoot
Koelsystemen vragen echter wat van ons milieu. Daarom heeft GF Piping Systems COOL-FIT 2.0 ontwikkeld. Een duurzaam, energieefficiënt leidingsysteem voor koelinstallaties, dat een aangenaam klimaat mogelijk maakt mét een verminderde CO2 uitstoot.

COOL-FIT voor elke koelbehoefte
COOL-FIT 2.0 is onderdeel van het COOL-FIT leidingsysteem van GF Piping Systems. Het meest complete, voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem, dat tegemoet komt aan elke koelbehoefte. COOL-FIT ABS Plus voor koudetechniek, COOL-FIT PE Plus voor industriële koeling en COOL-FIT 2.0 voor koelwatersystemen in gebouwen.

Koeling die comfort biedt

Airconditioning in gebouwen

airco-applicaties

Airconditioning is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Een aangenaam klimaat verhoogt immers het comfort in huis, op het werk, maar ook in openbare gebouwen. Om dit comfort te kunnen garanderen, biedt GF Piping Systems een koelwaterleidingsysteem dat ervoor zorgt dat uw airconditioningsysteem optimaal presteert, veilig is én lang meegaat. 

COOL-FIT 2.0 biedt verschillende leidingcomponenten voor airconditioning in gebouwen.

1. Aansluiting op ventilatie-units
Connection to fan coils

Geprefabriceerde en voorgeïsoleerde slangen naar overgangsfittingen, die corrosie helpen te voorkomen.

 • Voorgeïsoleerde afsluiters
 • Voorgeïsoleerde aansluitslangen
 • Voorgeïsoleerde overgangsfittingen
2. Stijgleidingen
Risers

Voorgeïsoleerde stijgleidingen, die na-isolatie in verticale schachten overbodig maken.

 • Voorgeïsoleerde buizen in grotere diameters
3. Reductie T-stukken
Reduced branches

Voorgeïsoleerde T-stukken voor aftakkingen naar andere
diameters of systemen.

 • Voorgeïsoleerde T-stukken
 • Voorgeïsoleerde overgangsfittingen voor naar systemen als: ecoFIT, iFIT en traditionele metalen systemen
4. Muurdoorvoeringen voor brandmuren
Fire wall penetrations

Muurdoorvoeringen met reeds beproefde en geteste producten uit het bestaande COOL-FIT assortiment, die geen afbreuk doen aan de veiligheid van een brandmuur.

 • Beproefde en gecertificeerde oplossingen voor
  muurdoorvoeringen
5. Isolatie voor nooduitgangen
Emergency exits

A2 brandveilige isolatie voor na-isoleren van COOL-FIT 2.0 buizen, die extra bescherming in nooduitgangen biedt.

 • Gecertificeerde steenwolisolatie en beugeling
6. Koelleidingen voor buiten
Emergency exits

Voor buitentoepassingen heeft GF andere voorgeïsoleerde
oplossingen beschikbaar.

 • Neem hiervoor contact op met GF

Koeling die veiligheid garandeert

Koelsysteem in datacenters

datacentre-applicaties

 

Vocht in datacenters is uit den boze. Koude leidingen die gaan condenseren in warme ruimtes moeten, daarom te allen tijde voorkomen worden. GF Piping Systems ontwikkelde een koelwaterleidingsysteem dat niet condenseert en dus een veilige koeling biedt in datacenters.

COOL-FIT 2.0 biedt alle benodigde componenten voor een veilige, condensvrije koeling in uw datacenter.

 

1. Elektrolasfittingen
Electrofusion

Elektrolasfittingen, die een hoge zekerheid bieden, omdat het machinegestuurde lasproces met traceability mogelijkheid betrouwbare verbindingen gerandeert.

 • Elektrolasfittingen
 • Elektrolasmachines
2. Verbindingen naar koeling in server racks
Rack cooling

Voorgeïsoleerde overgangsfittingen, die de verbinding maken naar koelleidingen in server racks.Voorgeïsoleerde aansluitslangen

 • Machine guided welding process with traceability
 • Voorgeïsoleerde afsluiters
 • Voorgeïsoleerde overgangsfittingen
3. Metalen buitenmantel
Highly frequented areas

Buizen met metalen buitenmantels voor ruimtes waar een hogere brandveiligheid noodzakelijk is of wat uit estetisch oogpunt gewenst is.

 • COOL-FIT 2.0M met metalen buitenmantel en verhoogde brandveiligheidsclassificatie
 • Gecertificeerde beugeling
 • Metalen buitenmantels voor esthetiek
4. Koelleidingen voor buiten
Emergency exits

Voor buitentoepassingen heeft GF andere voorgeïsoleerde
oplossingen beschikbaar.

 • Neem hiervoor contact op met GF

COOL-FIT 2.0 in de kijker

COOL-FIT 2.0 is een ware revolutie in gebouwenkoeling. Een volledig voorgeïsoleerd leidingsysteem voor koelwater klaar voor installatie geleverd. Te verbinden met de meest betrouwbare verbindingstechniek ooit: elektrolassen.

COOL-FIT 2.0 in het kort

Een 3-in-1 buisconstructie, die bestaat uit een voorgeïsoleerde PE100 mediumbuis, een hoogwaardige GF HE isolatielaag en een robuuste HDPE buitenmantel. Energie-efficiënt, snel te installeren en duurzaam.


COOL-FIT 2.0 foam removal and peeling tool

COOL-FIT 2.0 pipes are supplied with free ends (non-insulated), ready for assembling and fusion with fittings. If a pipe needs to be cut to the desired length, the foam removal tool helps to remove the foam and outer jacket dust-free and in less than two minutes. At the same time it peels the surface of the media pipe and sets the correct insertion depth in order to prepare it perfectly for the subsequent fusion process.

COOL-FIT 2.0 - Installation

Insert – Clamp – Weld – Done! The jointing of COOL-FIT 2.0 pipes fittings and valves is very easy. The procedure takes just a few minutes and the GF Piping Systems MSA fusion devices ensure the quality of the joints.