Översikt

Vi erbjuder våra kunder mångårig erfarenhet och innovative lösningar på problem som kan uppstå inom olika applikationer. Vi erbjuder över 60 000 kvalitetsprodukter och utvecklar skräddarsydda rörsystem för hantering och distribution av vatten, samt säker transport av industriella vätskor och gaser. Inom våra produktområden täcker vi i huvudsak vattencykelapplikationer som t.ex. vatten- och gasinstallationer, vattenbehandling, VVS, energi, marin, kemisk processindustri, mikroelektronik och kylning av livsmedel & drycker.

Georg Fischer AB grundades 1971 och är ett helägt dotterbolag till den schweiziska koncernen Georg Fischer RLS AG, som grundades 1802. Vi ansvarar för försäljningen av rörsystem för industri, VA och VVS i Sverige och Finland. Vi omsätter 207 miljoner. Vi finns med kontor i Stockholm samt kontor, verkstad och servicecenter i Avesta för sammansättning av kundanpassade plaströrsystem för Industri, VA och VVS, samt service/uthyrning av plastsvetsmaskiner. Nordiskt centrallager i Jönköping sedan januari 2007.
Rikstäckande säljkår i Avesta, Kristianstad, Mölndal, Gävle och Jörn samt filial i Finland med kontor i Vantaa och Åbo/Turku. Georg Fischer AB i Sverige är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Vi har varit certifierade sedan maj 1998.

Industri

Industri

System för säker transport av vätskor, som t.ex. dricksvatten, laboratorier och kylning, kemikalier, tryckluft och gaser.

Tillämpningsområden

VA

Allmännytta

Tillförlitlig fogning av distributionsledningar, servisanslutningar och materialoberoende övergångar för gas- och vattenförsörjning.

Tillämpningsområden

VVS

Byggnadsteknik

Kompletta system för distribution av dricksvatten, varm- och kallvatten i bostadshus, hotell, sjukhus, industribyggnader, fritidshus och ombord på fartyg.

Tillämpningsområden

Fakta & siffror

Annual Report 2016

GF Piping Systems
Producerat rördelar sedan 1864

Huvudkontor:
Schaffhausen, Schweiz

Anställda:
Över 6500 (december 2016)

Omsättning:
1494 miljoner CHF (2016)

EBIT:
162 miljoner CHF (2016)

Global närvaro:
Produktionsanläggningar, säljföretag och representanter i Europa, Asien och USA.  

Mer (GF Corporation webbplats)