Retournameprocedure

Heeft u producten van ons, die u wilt retourneren? Wij hanteren een retournameprocedure, welke hieronder staat uitgelegd.

Retouren en klachten

Wilt u iets retour sturen?

Neem dan contact met ons op. Wij horen namelijk graag van u over welke producten het gaat en waarom u deze retourneert. Bovendien sturen wij u de benodigde informatie toe, die u bij uw retourzending kunt voegen, voor een correcte afhandeling.


Retournameprocedure

Om u beter en sneller van dienst te kunnen zijn hebben wij onze retournameprocedure voor u uiteengezet in het document Retournameprocedure Georg Fischer N.V. In dit document is o.a. vastgelegd onder welke voorwaarden wij door ons geleverde materialen retour nemen.

Retouren op basis van de door ons als gegrond beoordeelde klachten worden altijd geaccepteerd en hier wordt uiteraard 100% van de netto factuurwaarde gecrediteerd. Lees het document Retournameprocedure Georg Fischer N.V. goed door voor de volledige procedure.

Retourneren van gebruikte producten

Om onze medewerkers te beschermen tegen schadelijke en gevaarlijke stoffen die op geretourneerde onderdelen zijn achtergebleven, willen wij graag aanvullende informatie hebben over de plaats waar de geretourneerde producten gebruikt werden.

Voor wij uw retouren kunnen verwerken, verzoeken wij u het toestemmingscertificaat te downloaden, in te vullen en naar ons terug te zenden per e-mail, fax of post voordat u de goederen naar ons verzend.

Vriendelijk bedankt!

Wij streven naar een snelle, eenvoudige en adequate afhandeling en bedanken u voor uw medewerking.

Contact

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com