Hoogste laskwaliteit met de volledige geautomatiseerde IR-110 A

13-mrt-2018 8:00

Sinds de introductie van de eerste IR-lasmachine hebben wij niet stil gezeten en hebben de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opgevolgd. Ons laatste wapenfeit is de IR-110 A. Een nieuwe generatie infraroodlasmachine die uiteraard volledig automatisch een IR-lasverbinding kan maken. Dat is pas ‘Peace of Mind’, want deze machine garandeert de hoogst mogelijke laskwaliteit!

Hoogste infrarood laskwaliteit met de volledige geautomatiseerde IR-110 A

Volledige geautomatiseerd infrarood lasproces met de IR-110 A

U wordt door middel van een video op een 12.1” touchscreen display door het lasproces heen geleid, waarbij de IR-110 A alles volledig automatisch uitvoert. De lasmachine klemt de te verbinden producten in, schraapt deze en verwarmt ondertussen het verwarmingselement. Daarna worden de lasafstand en de lasdruk gecontroleerd en wordt de temperatuur van de afzonderlijke componenten gemeten door een IR-sensor. Na het lassen kunt u het gehele lasproces nog eens nakijken, want een camera documenteert alle stappen van het lasproces. Automatisering ten top!

Gebruiksvriendelijkheid en gemak met de IR-110 A

De IR-110 A biedt, naast een geautomatiseerd lasproces, nog meer voordelen om voor u het werk te vergemakkelijken. Zo is er veel vrije ruimte rondom de lasklemmen, waardoor ook bochten en verspringende leidingen gemakkelijk ingeklemd en gelast kunnen worden. Ideaal voor complexe installaties. Daarnaast heeft de IR-110 A een volledig geïsoleerde spiegel waardoor minder energie wordt verbruikt en letselgevaar wordt verminderd. Ook zijn de schrapers individueel verstelbaar op verschillende lengtes, wat eenzijdig schillen mogelijk maakt.

Geen compromis in kwaliteit met de IR-110 A

De vraag naar goede procesbeheersing en kwaliteitscontrole stijgt en eindgebruikers hebben steeds meer behoefte aan documentatie van het lasproces. Deze documentatie moet makkelijk, veilig en duurzaam te verkrijgen zijn, hetgeen de IR-110 A realiseert. Met de geïntegreerde camera van de IR-110 A, wordt alle data traceerbaar vastgelegd zodat u controle blijft houden op het gehele proces én op de kwaliteit van de las. Wilt u de lasresultaten als document? Geen probleem, deze zijn zowel digitaal als op papier beschikbaar. De IR-110 A is een lasmachine gericht op de behoefte van de gebruiker en dat vindt u terug in de details. Zo geeft de automatisering van het lasproces, de gebruiksvriendelijkheid én de kwaliteitscontrole u ‘Peace of Mind’.

Infrarood lassen, met welke materialen kan dat?

Met de IR-110 A kunt u niet alleen PVDF, maar ook PP, PP-n en PE100 infraroodlassen in de maten d20 tot en met d110 mm.

Alle voordelen van de IR-110 A op een rij

  • Hoogste laskwaliteit door volledig geautomatiseerd lasproces
  • Gemakkelijk complexe ontwerpen lassen door veel vrije ruimte
  • Eenvoudig te bedienen door de interactieve bediening via het display
  • Verspringende leidingen makkelijk te lassen door verstelbare klemmen
  • Zekerheid en ‘Peace of Mind’ door geïntegreerde controle op zowel kwaliteit als proces
  • Nieuwe dimensie in controle door een geïntegreerde camera

Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug