Nog efficiënter uw leidingwerk ontwerpen? Het kan met onze nieuwe, digitale productbibliotheek BIM!

17-jan-2018 8:00

Kostenbesparend en vooruitstrevend uw leidingwerk ontwerpen? Ook wij doen graag een stapje extra en hebben, naast onze uitgebreide CAD bibliotheek, nu ook een totaal nieuwe, digitale productbibliotheek voor BIM! Onze digitale productprogramma’s zijn zo opgebouwd, dat zij u helpen om uw leidingwerk nog efficiënter en slimmer te ontwerpen en te beheren.

GF digitale productbibliotheek BIM!

3D ontwerpen met BIM

BIM (Building Information Modeling) is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is een gedeelde kennisbron of bestand met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot aan de sloop van het gebouw. Kortom, BIM zorgt voor de juiste informatie bij de juiste persoon op het juiste moment.

Voordelen van BIM

  • Verschillende bouw- en installatiedelen kunnen op een eenvoudige manier worden gemodelleerd en beoordeeld, wat zorgt voor een grotere efficiency;
  • Fouten en tekortkomingen worden vroegtijdig in het traject geïdentificeerd, waardoor er minder bouwfouten worden gemaakt en faalkosten worden gereduceerd;
  • Een betere planning en ontwerp zorgen niet alleen voor minder werkzaamheden op de bouwplaats, maar ook dat de werkzaamheden beter op elkaar afgestemd zijn.

GF productprogramma’s en software

Autodesk Revit wordt gezien als dé 3D ontwerpsoftware voor BIM. In onze BIM bibliotheek bieden wij u verschillende Revit families aan, waarmee u uw leidingwerk kunt ontwerpen. In de nabije toekomst wordt dit verder uitgebreid met andere GF leidingsystemen.

Autodesk Revit voor BIM:

  • COOL-FIT 2.0 (voorgeïsoleerd kunststof leidingsysteem voor klimaattoepassingen)
  • INSTAFLEX (kunststof (PB) leidingsysteem voor warm en koud drinkwater)
  • JRG Sanipex (kunststof (PE-X) leidingsysteem voor warm en koud drinkwater)

Revit families gratis te downloaden

De Revit families zijn gratis te downloaden via onze webportal bim.gfps.com. Voordat u toegang krijgt tot de bibliotheek vragen wij u zich te registreren. Na registratie krijgt u volledige toegang tot de bibliotheek.Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug