Nauwkeurig niveau meten in kritische tankapplicaties, het kan met onze radar niveautransmitters 2290 en 2291

13-sep-2016 13:19

Niveau meten in kritische tankapplicaties vraagt om eersteklas sensoren. Sensoren die nét even verder gaan, daar waar ultrasone niveaumeters ophouden. De radarsensor is zo’n eersteklas sensor en die vindt u in ons meet- en regelprogramma. Of het om contactloze of geleide metingen gaat, met onze radar niveautransmitters 2290 en 2291 meet u zeer nauwkeurig niveau in de meest veeleisende tankapplicaties. Dat noemen wij meten op het hoogste niveau.

Radar niveautransmitters 2290 en 2291

Contactloze radar niveaumeting

Radar niveautransmitter 2290

De contactloze radar niveautransmitter 2290 maakt gebruik van ‘vrije veld’ radargolven. Deze radargolven meten de afstand tot het vloeistofoppervlak zeer nauwkeurig bij een minimale diëlektrische constante (> 1.9)  van het medium. Turbulente factoren zoals sterk wisselende temperaturen, drukverschillen, damp, gas en lichte schuimvorming hebben geen effect op de meetresultaten. Ook tankobstructies beïnvloeden de meetresultaten nauwelijks. De radar niveautransmitter 2290 heeft dankzij de hoge zendfrequentie namelijk een bijzonder smalle stralingshoek van slechts 19°. 

Geleide radar niveaumeting

Radar niveautransmitter 2291

De geleide radar niveautransmitter 2291 heeft dezelfde voordelen als de contactloze radar niveautransmitter, maar gaat nét even verder. De radar niveautransmitter 2291 maakt namelijk gebruik van radargolven die via een RVS sonde de afstand tot het medium meten. Hierdoor kan er nóg nauwkeuriger gemeten worden in situaties waarbij er sprake is van een minimale diëlektrische contante (< 1.9).De meetresultaten worden zelfs niet beïnvloedt door hevige schuimvorming of een onstuimig oppervlak. Bovendien kan de RVS sonde op verzoek worden voorzien van een FEP, PFA of PP coating die een nog betere chemische resistentie biedt. 

Op het hoogste niveau

Om nauwkeurig niveau te meten in veeleisende tankapplicaties in de chemische proces industrie, waterbehandeling of galvanotechniek zijn onze radar niveautransmitters 2290 en 2291 de beste oplossing. Met hun robuuste kunststof PBT behuizing kunnen beide niveautransmitters zorgeloos ingezet worden in zeer corrosieve toepassingen zoals opslagtanks, reactorvaten, pompstations, afvalwaterinstallaties en meer. De niveautransmitters zijn niet gevoelig voor condensvorming of corrosie en zijn daarmee erg onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn beide sensoren gemakkelijk te bedienen dankzij eenvoudige software. 

Kortom; met de introductie van de radar niveautransmitters 2290 en 2291 maakt GF haar pakket niveausensoren compleet. Voor meer informatie over de radar niveautransmitters wijzen wij u graag op onze online productcatalogus. Uiteraard staan ook onze specialisten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Meer informatie over de radar niveautransmitters 2290 en 2291?

Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug