De UNI-Coupling, de nieuwe koppeling die vertrouwd voelt!

1-jun-2015 9:00

Het is ons gelukt! Wij hebben de welbekende RVS koppeling opnieuw uitgevonden. De innovatie zit in de gepatenteerde rubber afdichting en de bijzondere gripring. Twee eigenschappen die de UNI-Coupling uniek maken. Een nieuwe koppeling dus, die toch vertrouwd voelt!

GF Piping Systems heeft de RVS koppeling opnieuw uitgevonden, de UNI-Coupling

Herkenbaar en uniek

U ziet het goed, de UNI-Coupling is een universele RVS koppeling. Een koppeling die u wellicht kent en die zichzelf al in veel markten en toepassingen heeft bewezen. Toch durven we te zeggen dat met de UNI-Coupling de RVS koppeling opnieuw is uitgevonden. Want de UNI-Coupling heeft namelijk een aantal kenmerkende eigenschappen dat de koppeling onderscheidt van zijn concurrenten.

Gegarandeerd lekdicht

De UNI-Coupling is gegarandeerd lekdicht, zelfs bij hogere druk. Hoe dit kan? Dankzij de gepatenteerde, rubberen afdichting die voorzien is van groeven. De speciale vorm van de groeven in het rubber maakt de afdichting progressief werkend. Dat wil zeggen dat de afdichting beter afdicht naarmate de druk in de leiding toeneemt.

Corrosievrij

Dankzij deze gepatenteerde afdichting met speciale groeven is ook de metalen steunring, die u gewend bent aan de binnenkant van de afdichting bij andere RVS koppelingen, niet meer nodig. Aangezien met name die steunring aan corrosie onderhevig is, hebt u geen potentieel zwakke plek meer wanneer u de UNI-Coupling gebruikt. De UNI-Coupling is hiermee corrosievrij!

Absoluut veilig in gebruik

De UNI-Coupling is absoluut veilig in gebruik! Dat komt doordat de koppeling is voorzien van een bijzondere gripring. Deze gripring heeft een progressieve grip. Dankzij een kogelvormig profiel dat voor extra grip op de buis zorgt, grijpt bij toenemende druk de gripring zich steeds vaster in het buisoppervlak. Vooral bij harde oppervlakten zoals gietijzer, gecoat staal en dunwandig RVS geeft dit meer zekerheid.

Groter bereik, minder voorraad

Nog een bijkomend voordeel is dat de UNI-Coupling een groter bereik per maat heeft ten opzichte van andere RVS koppelingen. Dit betekent dat u minder koppelingen op voorraad hoeft te houden om leidingen van verschillende materialen met elkaar te kunnen verbinden. Met de UNI-Coupling bespaart u dus ruimte in opslag en bespaart u op uw voorraadkosten.

Maar er is meer

De UNI-Coupling is gemakkelijk te installeren op lastige plekken vanwege de ruime hoekverdraaiing (tot 5°). Ook is de UNI-Coupling snel te installeren omdat de koppeling slechts met twee bouten wordt vastgedraaid. Daarnaast is de UNI-Coupling eenvoudig brandwerend te maken, dankzij een achteraf te monteren ommanteling die goedgekeurd is op brandveiligheid (gecertificeerd volgens ISO 19921/19922). En als dat nog niet genoeg is, is de UNI-Coupling een duurzame koppeling die standaard wordt geleverd in een W5 RVS kwaliteit en met een afdichting van kwalitatief hoogwaardig rubber.

Vijf uitvoeringen

De UNI-Coupling leveren wij in vijf verschillende uitvoeringen:

  • UNI-Grip: trekvast, voor metaal - metaal
  • UNI-Plastgrip: trekvast, voor kunststof - kunststof
  • UNI-Combigrip: trekvast, voor metaal - kunststof
  • UNI-Flex: niet trekvast, voor metaal – metaal, kunststof – kunststof, metaal - kunststof
  • UNI-Rep: niet trekvast, te gebruiken als reparatiekoppeling voor alle buismaterialen

UNI-Grip

UNI-Grip: trekvast, voor metaal - metaal

UNI-Combigrip

UNI-Combigrip: trekvast, voor metaal - kunststof

UNI-Rep

UNI-Rep: niet trekvast, te gebruiken als reparatiekoppeling voor alle buismaterialen

UNI-Plastgrip

UNI-Plastgrip: trekvast, voor kunststof - kunststof

UNI-Flex

UNI-Flex: niet trekvast, voor metaal – metaal, kunststof – kunststof, metaal - kunststof

Nieuwsgierig geworden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze opnieuw uitgevonden RVS koppeling? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. In onderstaand overzicht vindt u de downloadlink naar onze UNI-Coupling flyer en onze prijslijst.

UNI-Coupling; beter, sneller en veiliger dan u gewend bent!

Terug