Nieuw! de Aqua Tap laboratoriumkraan

15-mrt-2013 8:00

EPE / SCHAFFHAUSEN – Georg Fischer Piping Systems heeft een speciale kraan voor laboratoria ontwikkeld: de Aqua Tap. De Aqua Tap maakt een volledige watercirculatie in distributiesystemen tot aan het tappunt mogelijk. Daarmee wordt een einde gemaakt aan bacteriologische vervuiling als gevolg van ‘dood’ water.

In een distributiesysteem van demi water of ultra puur water in een laboratorium, is continue doorstroming essentieel om biologische vervuiling in het systeem tegen te gaan. Daarnaast is het belangrijk om een (leiding)materiaal te gebruiken dat niet in demi- of ultra puur water oplost.

GF Piping Systems heeft al vele jaren ervaring met kunststof leidingen die uitermate geschikt zijn voor deze media. Daarnaast is nu, speciaal voor laboratoria, de kunststof Aqua Tap Laboratoriumkraan ontwikkeld met de gepatenteerde inline flow diverter (IFD). De IFD zorgt voor continue stroom van de distribitieleiding tot aan het tappunt en weer terug. Daarmee wordt hoge waterzuiverheid gegarandeerd bij een laag drukverlies.

Het systeem is leverbaar in PVDF-HP, PP-H en PP-n, met slang uit PE of PFA. Deze kunststoffen kunnen via de IR of WNF techniek worden gelast. Meer informatie is op te vragen via e-mail

Nieuw! de Aqua Tap laboratoriumkraan Nieuw! de Aqua Tap laboratoriumkraan
Terug