Houd je klep... corrosievrij met de vlinderklep type 578 eindafsluiter

18-mei-2015 11:00

... want met de nieuwe vlinderklep type 578 eindafsluiter, is uw hele systeem weer volledig kunststof!

Georg Fischer vlinderklep type 578 eindafsluiter

Georg Fischer Piping Systems zet volgende stap in corrosievrije producten, ditmaal bij de vlinderkleppen die worden toegepast als eindafsluiters. De in-line (wafer type) vlinderkleppen worden al jarenlang door GF Piping Systems volledig uitgevoerd in PVC, ABS, PP of PVDF. Bij de eindafsluiter echter bestond het buitenhuis nog altijd uit gietijzer. Met de nieuwe vlinderklep type 578 is dat nu verleden tijd, want het buitenhuis is nu van glasvezelversterkt kunststof gemaakt. Naast de bescherming tegen corrosie, is vooral het lage gewicht én de hoge stabiliteit een doorslaggevend voordeel.

Houd je klep... beter hanteerbaar

Het innovatieteam kreeg de opdracht: verlaag het gewicht, verhoog de corrosiebescherming en behoud of verbeter de prestaties. Het resultaat is de vlinderklep type 578, volledig uit kunststof, waarvan het buitenhuis bestaat uit glasvezelversterkt kunststof. Hiermee wordt tot 50% gewichtsreductie gerealiseerd ten opzichte van een vergelijkbare afmeting in staal of gietijzer. Dát maakt deze vlinderklep dus aanzienlijk beter hanteerbaar. 

Houd je klep... corrosievrij

Maar deze vlinderklep geheel uit kunststof kent meer voordelen, zoals de corrosiebestendigheid. Bij gebruik in een corrosieve omgeving is het goed te weten dat uw vlinderklep daartegen bestand is. Het verlengt simpelweg de levensduur van uw systeem.

Houd je klep... eenvoudig te automatiseren

Als u een automatische vlinderklep wilt, dan is deze nieuwe eindafsluiter goed nieuws voor u. Onze aandrijvingen passen naadloos op de vlinderklep en u kunt zonder externe kastjes, rechtstreeks onze eindschakelaar inbouwen, ook bij de handbediende uitvoeringen. 

Houd je klep. of niet?!

Om dit goede nieuws te verspreiden, hoeft u zeker niet ‘uw klep te houden’. Vertel het gerust verder!

Bijzondere toepassing:

Onze collega’s in Irvine (V.S.) wilden op een bijzondere manier GF producten en hun werking tonen. Zij nodigden het TV programma ‘tanked’ uit om in hun nieuwe showroom een zoutwater aquarium te bouwen. De eye-catcher daarbij is de nieuwe vlinderklep 578, in een zeer grote afmeting. Bekijk hieronder het 4 minuten durende filmpje.

Terug