Dankzij de spoedlevering van 20 MULTI/JOINT®’s zitten bewoners woonzorgcentrum in Anklaar er snel weer warm bij

10-dec-2014 12:00

Voor de tweede keer dit jaar werd de wijk Anklaar in Apeldoorn getroffen door een grote gasstoring. Ruim 500 huishoudens kwamen zonder gas te zitten. Gered door de snelle levering van 20 MULTI/JOINT koppelingen kon voor een deel van de bewoners het probleem snel worden opgelost.

Dankzij spoedlevering van de MULTI/JOINT zitten bewoners Anklaar er snel weer warm bij

Modder in de gasleiding

Op zondag 7 december zorde een gebroken waterleiding voor modder in de gasleiding. De temperatuur lag onder het vriespunt. De bewoners van de ruim 500 huishoudens werden voorzien van dekens en elektrische kacheltjes en het gasbedrijf startte met invenstariseren en de herstelwerkzaamheden.

Snelheid was geboden

Om de leidingen te kunnen schoonspoelen moest op meerdere plekken de leiding worden opengelegd en delen worden doorgezaagd. Een zeer effectieve, maar arbeidsintensieve methode. Om na het schoonspoelen de leidingen weer aan elkaar te kunnen koppelen werd een snelle en kwalitatieve oplossing gezocht. Een haastklus waarbij de oplossing 20 kilometer verderop in Epe werd gevonden, want in minder dan 4 uur na het verstrekken van de opdracht leverde Georg Fischer 20 MULTI/JOINT® koppelingen aan het gasbedrijf.

Er weer warmpjes bijzitten

Zo kon aan het einde van dinsdag 9 december een deel van Anklaar, waaronder de ruim 100 bewoners van Woonzorgcentrum Koningin Wilhelmina, weer worden voorzien van gas. Na drie dagen kou, zitten deze Anklaarse bewoners dankzij snel handelen van GF en de medewerkers van het gasbedrijf, er nu dus weer warmpjes bij.

Terug