De nieuwe Z500 / Z501 drukopnemer is nóg nauwkeuriger dan u al gewend was

31-okt-2017 8:00

Onlangs vervingen wij de GF drukopnemer Z700 / Z701 voor een nieuw exemplaar. Dat doen wij natuurlijk niet zomaar. De nieuwe drukopnemer Z500 / Z501 heeft namelijk een nieuwe wartelmoerconstructie, waarmee u nóg nauwkeuriger druk meet dan met zijn voorganger. Een pietje-precies dus!

De nieuwe Z500 / Z501 drukopnemer is nóg nauwkeuriger dan u al gewend was

Drukopnemer Z500 / Z501 met membraan

De Z500 (zonder manometer) en Z501 (met manometer) zijn drukopnemers met een scheidingsmembraan. Dit betekent dat de druk vanuit de leidingkant via het scheidingsmembraan aan een buffervloeistof wordt doorgegeven. De buffervloeistof (glycerine) geeft vervolgens de druk door aan de manometer.

Nauwkeurig meten met de nieuwe drukopnemer Z500 / Z501

De nieuwe drukopnemer heeft een groter membraanoppervlak dan haar voorganger en dat komt door een nieuwe wartelmoerconstructie. Het gevolg is, dat de druk gelijkmatiger over het membraan wordt verdeeld, zodat u nu nog nauwkeuriger de druk kunt meten.

Voor neutrale en agressieve vloeistoffen

Dankzij de buffervloeistof komt de manometer niet meer in aanraking met het medium. Het membraan is gemaakt van TFM / PFTE en beter bestand tegen mediums die snel diffunderen, zoals zoutzuur. Daarnaast zijn alle metalen onderdelen in de behuizing vervangen door kunststof onderdelen. Dit voorkomt corrosie en onderhoud op de lange termijn. De nieuwe drukopnemer Z500 / Z501 is hiermee niet alleen geschikt voor neutrale vloeistoffen, maar ook uitstekend inzetbaar bij agressieve vloeistoffen.

Multi-inzetbaar bij verschillende leidingmaterialen

De nieuwe drukopnemer Z500 / Z501 wordt geleverd met een uitwisselbaar aansluitdeel. Hebt u een ander leidingmateriaal dan het materiaal van het aansluitdeel aan de drukopnemer? Geen probleem. Met de verschillende los verkrijgbare aansluitdelen kunt u de nieuwe drukopnemer flexibel inzetten bij meerdere leidingmaterialen, zoals PVC-U, PP-H en PVDF.


Wilt u meer informatie over onze nieuwe drukopnemer Z500 / Z501?


Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug