Onze UV-werende verpakking sluit uitstekend aan op de NTA 8828

16-mei-2018 8:00

NTA 8828 is de norm voor het maken van PE elektrolasverbindingen. Erg belangrijk, want op deze manier wordt de kwaliteit van de PE verbinding gewaarborgd. Een essentieel onderdeel van deze borging, is het op de juiste manier beschermen van PE elektrolasfittingen. Dit vergemakkelijken wij graag voor u met onze nieuwe UV-werende verpakking!

Onze UV-werende verpakking sluit uitstekend aan op de NTA 8828

Invloed van UV-licht op PE volgens de NTA 8828

Zoals u weet, heeft UV-licht een ongunstige invloed op PE. Het is daarom belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen, om zo zeker te zijn van een goede lasverbinding. NTA 8828 heeft daarom bepaald dat de elektrolasfittingen maximaal 1 jaar blootgesteld mogen worden aan UV-licht.

Kartonnen verpakking

Zolang de elektrolasfittingen in de originele kartonnen verpakking blijven, worden ze niet alleen tegen beschadigingen en vervuiling beschermd, maar ook tegen UV-licht. Uit de praktijk blijkt echter, dat de kartonnen verpakkingen weleens verdwijnen en dat de elektrolasfittingen alleen in de kunststof verpakking worden opgeslagen. Niet wenselijk, want de standaard kunststof verpakking houdt de fittingen wel stofvrij, maar beschermt niet tegen UV-licht!

Unieke UV-werende verpakkingen voor PE elektrolasfittingen conform NTA 8828

Om extra bescherming tegen UV-licht te bieden, heeft GF daarom alle PE ELGEF Plus elektrolasfittingen, in de maten d20 tot en met d315 mm, voorzien van UV-werende kunststof verpakkingen. We zijn daarmee de eerste én de enige in de markt die elektrolasfittingen op deze manier optimaal beschermen tegen UV-licht. Onze UV-werende verpakking reduceert namelijk het risico op de schade van zonlicht, geeft uw ELGEF Plus elektrolasfittingen optimale bescherming en verzekert u dat de producten veilig kunnen worden verwerkt. Zo wordt de laskwaliteit bij elektrolassen nóg meer geborgd, hetgeen uitstekend aansluit op de NTA 8828!

Wilt u meer informatie over onze UV-werende verpakkingen?

Meer informatie? neem contact met ons op!

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com

Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug