Risico op legionella door corona

25-mei-2020 8:13

Door het coronavirus zijn scholen, zwembaden, kantoren, horeca etc. grotendeels gesloten geweest. Hierdoor blijft het (drink)water in de leidingen stilstaan, waardoor de kans op legionella toeneemt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu geeft het advies om wekelijks te spoelen.

Gevaar op legionella

Wanneer (drink)water (tussen de 25 en 50 graden) stil staat neemt de kans op legionellabesmetting drastisch toe. De verantwoordelijkheid voor het drinkwater ligt bij de eigenaar van de installatie. Maar zijn de juiste maatregelen altijd genomen en kunt u dat aantonen? Welke maatregelen u kunt nemen vindt u op de website van ILT.

Voorkom legionella met het GF Hycleen Automation System

Ons Hycleen Automation System helpt u bij het onder controle houden van de drinkwaterkwaliteit. Op basis van de temperatuur of de tijd worden uw koudwaterhoofdleidingen automatisch doorgespoeld. Zo houdt u legionella automatisch onder controle.

Altijd eenvoudig uw gegevens bij de hand

Doordat het systeem alle gegevens monitort en opslaat heeft u altijd alle gegevens bij de hand. Zo kunt u op elk moment aantonen dat u de juiste maatregelen heeft genomen en heeft u hier geen zorgen meer over.

Hycleen werking 264

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com
Terug

Meer weten over het Hycleen Automation System?

Technisch handboek download website.png
Download het technisch handboek