PP-R diffusiedicht en tóch snel!

24-jun-2015 9:00

Is het mogelijk om ca. 75% van de diffusiedichte PP-R verbindingen sneller te lassen? Wel als u de middle layer PP-R diffusiedichte buis van GF Piping Systems gebruikt.

PP-R diffusiedichte buis, middle layer: 75% van de verbindingen sneller lassen.

Waarom moeilijk doen?

Als u snel leidingverbindingen wilt maken in klimaatinstallaties, dan kan het behoorlijk hinderlijk zijn wanneer u steeds de speciale diffusiedichte buitenlaag moet verwijderen. Dit kost namelijk extra tijd. GF Piping Systems heeft daar iets op gevonden. Tot en met d63 hebben wij een diffusiedichte uitvoering met de aluminiumlaag in het midden van de PP-R buis. Dit aluminium hoeft niet verwijderd te worden om de buis te kunnen verbinden. Dus waarom moeilijk doen, als het ook met GF Piping Systems kan?

Eenvoudiger met middle layer

Voor klimaatinstallaties worden regelmatig zuurstofdiffusiedichte buisuitvoeringen gevraagd. Hiervoor kan PP-R leidingmateriaal worden toegepast waarbij de PP-R buis is voorzien van een diffusiedichte laag (een EHVO laag of een gesloten aluminiumlaag). Deze laag bevindt zich doorgaans aan de buitenzijde. Om met een homogene PP-R lasverbinding te realiseren, moet de betreffende laag ter plekke van de buis verwijderd worden. In de praktijk is dit een tijdrovende bezigheid. Daarnaast is de te verwijderen laag, in bepaalde gevallen, lastig te onderscheiden van het PP-R materiaal. Als er vervolgens restanten van de diffusiedichte laag achterblijven, bestaat het risico dat de verbinding niet homogeen is. Dit kan leiden tot lekkage.   

Prettig werken met GF Piping Systems

GF Piping Systems heeft een PP-R diffusiedicht leidingsysteem waarbij de aluminiumlaag gecentreerd is in de wand. Hierdoor is de buis te verbinden zonder dat de laag aan de buitenzijde zorgvuldig verwijderd moet worden. Goed reinigen volstaat om te kunnen lassen. Dit werkt niet alleen sneller, maar vermindert ook het risico op eventuele lasproblemen. Dat is wel zo prettig.

Sneller werken met GF Piping Systems

De middle layer PP-R diffusiedichte buis wordt vervaardigd tot en met d63. Daarmee is ca. 75% van de verbindingen eenvoudiger en dus ook sneller te maken met buis van GF Piping Systems.  Deze buisuitvoering biedt nieuwe mogelijkheden binnen de brede range van uitvoeringen die GF Piping Systems op het gebied van PP-R heeft. 

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie. 

Waarom moeilijk doen, als het ook met PP-R diffusiedicht van GF Piping Systems kan?

Terug