Nieuwe opties voor membraanafsluiter type 604/605

16-apr-2018 8:00

Zoals u waarschijnlijk wel weet, heeft de kleine membraanafsluiter type 604/605 een hoge doorstroom met de mogelijkheid om de afsluiter snel open of dicht te zetten. Daarnaast heeft deze pneumatisch bediende afsluiter een compact ontwerp waardoor deze eenvoudig te installeren is in krappe ruimtes. Speciaal voor deze voordelen hebben we recentelijk twee nieuwe opties ontwikkeld om nog beter in te kunnen spelen op de behoefte van de gebruiker.

Nieuwe opties voor membraanafsluiter type 604/605

Eenvoudig in te stellen slagbegrenzer

Nieuwe opties voor membraanafsluiter type 604/605

Wanneer een constante, hoge doorstroomsnelheid niet gewenst is voor de applicatie, moet de doorstroomsnelheid gereduceerd worden. Dit kan eenvoudig opgelost worden met behulp van een slagbegrenzer in de aandrijving. Deze recent ontwikkelde slagbegrenzer zorgt ervoor dat de afsluiter niet volledig open kan gaan waardoor een hoge, constante doorstroomsnelheid vermeden wordt.

 

(Foto: slagbegrenzer en opengewerkt model membraanafsluiter type 604/605, eenvoudig in te stellen met een standaard schroevendraaier)

Slagbegrenzer als optie op aanvraag leverbaar

Deze slagbegrenzer kan niet ingebouwd worden op een reeds geïnstalleerde afsluiter, omdat het ontwerp van de aandrijvingskap aan de binnenkant afwijkt t.o.v. een standaard kap. De uitvoering met slagbegrenzer is echter wel als optie op aanvraag leverbaar. De slagbegrenzer is beschikbaar voor de drukloos gesloten, drukloos geopende én de dubbelwerkende aandrijvingen.

Nog compacter bouwen door gedraaide luchtaansluiting membraanafsluiter type 604/605

Gedraaide luchtaansluiting membraanafsluiter type 604/605

Als de compacte membraanafsluiter type 604/605 nog niet compact genoeg is, kan de luchtaansluiting op aanvraag 90° gedraaid worden. Hierdoor komt de luchtaansluiting niet meer haaks op de leiding te staan, maar juist parallel. De 90° gedraaide uitvoering is, net als de slagbegrenzer, als optie op aanvraag leverbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om de 90° gedraaide luchtaansluiting te combineren met een slagbegrenzer.

 

(Foto: standaard uitvoering met luchtaansluiting haaks op de leiding, optionele uitvoering met luchtaansluiting parallel aan de leiding)

Nieuwe opties voor membraanafsluiter type 604/605 bestellen?

Beide opties zijn niet standaard leverbaar, maar kunnen wel eenvoudig besteld worden. Neem daarvoor contact op met onze verkoopbinnendienst via telefoonnummer 0578-678 222. Wij helpen u graag verder!

Meer informatie over de nieuwe opties voor de membraanafsluiter type 604/605?

Marc_Thielsch

Marc Thielsch
Marktsegment Manager Micro Electronics & Life Science / Account Manager
Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Nederland

marc dot thielsch #at# georgfischer dot com

Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug