Meer MVO met FIRA

16-mei-2018 8:00

Met meer MVO, bedoelen wij meer en duidelijkere doelstellingen, meer transparantie en betere inzage. FIRA biedt deze mogelijkheden meer dan de MVO prestatieladder. En daarom zijn wij overgestapt.

Meer MVO met FIRA

Helder en transparant met FIRA

We schreven er vorige keer al over: Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) vinden we belangrijk, want hiermee kunnen we een (pro)actieve bijdrage leveren aan een betere samenleving. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Dit duurzaam ondernemen houdt voor ons onder andere in, dat we heldere en duidelijke MVO-doelstellingen hebben én dat we onze MVO-prestaties en doelstellingen inzichtelijk kunnen maken. Zo kan iedereen precies zien wat we al hebben bereikt en waar we aan werken. Dit was in het verleden met de MVO prestatieladder voor veel klanten niet altijd even duidelijk en daarom zijn we overgestapt naar FIRA.

Hoe werkt FIRA?

FIRA is een verificatie-bureau en verifieert MVO-prestaties van bedrijven en instellingen. Het platform van FIRA sluit nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid zoals ISO 26000, AA1000 en GRI. Op dit platform maken wij direct al onze resultaten én toekomstplannen zichtbaar. De MVO-principes en de kernthema’s zoals benoemd in ISO 26000, staan hiermee centraal in onze bedrijfsvoering waarmee wij aan een steeds duurzamere toekomst bouwen. Alle informatie in het FIRA platform is getoetst, waardoor de gegevens betrouwbaar zijn. Daarnaast werken wij regelmatig ons rapport bij en vindt er jaarlijks een hertoetsing plaats door FIRA van onze MVO-prestaties.

Benieuwd naar onze MVO-prestaties en doelstellingen?

Op onze ‘MVO-scorekaart’ staan onze MVO-prestaties inzichtelijk weergegeven. U kunt hier alle informatie vinden over wat deze prestaties inhouden, welke richtlijnen en welk beleid we hiervoor hebben en wat onze doelstellingen zijn. 

Bekijk onze MVO-scorekaart

Meer informatie? neem contact met ons op!

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com

Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug