Een betere wereld begint bij onszelf. Daarom steunen wij organisaties die het zo hard nodig hebben, ook dat is MVO

4-mrt-2016 9:00

Wij hebben u beloofd meer over MVO te vertellen. En als wij iets beloven dan komen we dat na. In deze editie van de nieuwsbrief vertellen we u daarom graag wat meer over onze jaarlijkse steun aan (lokale) goede doelen. Dit keer heeft GF gekozen om Stichting ’t Ros Beyaert, de ACD Association, Stichting Taaie Rakkers en Stichting Leergeld Noord Veluwe te verblijden met een financiële bijdrage.

MVO_head_img

  

Stichting 't Ros Beyaert

Een cheque voor 't Ros BeyaertVoorzitter van 't Ros Beyaert dhr. G.J. Suurd ontving uit handen van Diana Vruggink een cheque. "Met deze bijdrage gaan we het weitje hier tegenover afpalen om het buiten rijden te laten ervaren", liet hij weten.

Wanneer je dol bent op paarden, maar door je beperking niet in staat bent deel te nemen aan de paardensport, dan kun je terecht bij Stichting 't Ros Beyaert. Stichting ’t Ros Beyaert maakt het voor mensen en kinderen uit Epe en omgeving, die een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben, mogelijk om paard te rijden. Vrijwilligers van de stichting zetten zich samen met (para)medici dagelijks in voor deze mensen waardoor ze groeien in hun zelfvertrouwen wat van grote therapeutische en sociale waarde is. Daarnaast genieten ze gewoon volop! De stichting beschikt over haar eigen pony’s en hulpmiddelen die aangepast rijden mogelijk maken. Om dit mooie werk te kunnen blijven doen, zijn donaties nodig. Donaties die rechtstreeks ingezet worden om kosten voor stalling, voeding en verzorging van de pony’s, hulpmiddelen, onderhoud en huur van de manege en andere bijkomende kosten te kunnen financieren. Omdat wij als GF vinden dat paardrijden voor mensen met een beperking mogelijk moet blijven, steunen wij 't Ros Beyaert.

ACD Association

Een cheque voor de ACD AssociationNamens de ACD Association ontving Roelina Jut een cheque uit handen van Erwin Brouwer, directeur van Georg Fischer N.V.

De ACD Association is een vereniging die als doel heeft geld in te zamelen voor onderzoek naar Alveolaire Capillaire Dysplasie (ACD/MPV). Dit is een zeer zeldzame longaandoening bij pasgeborenen. Tot op heden zijn er slechts 200 gevallen van ACD bekend, over de hele wereld. De ACD Association ondersteunt families die een kindje hebben verloren aan ACD en zet zich samen met deze families in om meer aandacht te vragen voor deze fatale aandoening. Die aandacht is hard nodig, want onderzoek naar de oorzaak van ACD vindt alleen nog maar op kleine schaal plaats in de VS. GF steunt de ACD Association omdat één van haar medewerkers (en één van de weinigen in Nederland) een kindje heeft verloren aan ACD. Kindjes met ACD hebben geen of nauwelijks kans op overleven. ACD is alleen te behandelen met ECMO therapie (een therapie met een kunstlong) en een longtransplantatie. Echter een kindje met ACD leeft meestal niet lang genoeg om een risicovolle transplantatie te kunnen ondergaan. Bovendien zijn dergelijke transplantaties op zeer jonge kinderen alleen nog maar mogelijk op enkele plaatsen in de VS. Juist daarom is het belangrijk dat er meer onderzoek mogelijk wordt.

Stichting Taaie Rakkers

Een cheque voor de Stichting Taaie RakkersEvenals in 2015, mocht de Stichting Taaie Rakkers ook nu weer een bedrag van GF ontvangen.

Ook de Stichting Taaie Rakkers verdient een financieel zetje in de goede richting, vindt GF. Stichting Taaie Rakkers is een stichting die is opgericht om kinderen met cystische fibrose (ofwel taaislijmziekte) een leuke dag te bezorgen zodat zij en hun families hun ziekte heel eventjes kunnen vergeten. Cystic Fibrosis patiënten hebben, als gevolg van een genetische afwijking, veel last van zeer taai slijm. Dit is van invloed op de ademhaling, spijsvertering en overige organen. De levensverwachting van iemand met taaislijmziekte ligt dankzij onderzoek inmiddels op 40 à 50 jaar, maar CF is en blijft een ernstige ziekte die grote impact heeft op het leven van de patiënt. Daarom heeft Stichting Taaie Rakkers als doel gesteld vier tot zes hartenwensen per jaar van patiënten met CF te vervullen. Of dit nu heel uitgebreid is of juist heel eenvoudig, het moet een dag zijn van niet ziek zijn en in het teken staan van genieten.

Stichting Leergeld Noord Veluwe

Stichting Leergeld Namens de Stichting Leergeld Noord Veluwe ontving de heer Henk van Kessel een cheque uit handen van Edwin Sonneveld, directeur van Georg Fischer Waga N.V.

De stichting Leergeld Noord Veluwe is er om kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben een steuntje in de rug te geven. Het gaat om kinderen die door de financiële situatie thuis niet naar een sportclub kunnen, niet mee kunnen op een excursie, niet genoeg geld hebben voor een computer, een fiets, enz. Zij kunnen een beroep doen op Leergeld. De stichting vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen. Want nú meedoen is straks meetellen.

Afhankelijk van giften
Leergeld Noord Veluwe werkt in Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde en Epe. Leergeld wordt wel ondersteund door gemeenten, maar moet in principe zelf geld bij elkaar zien te sprokkelen. Daarom is Leergeld heel blij met deze gift van Georg Fischer. Namens de stichting ontving de heer Henk van Kessel een cheque uit handen van Edwin Sonneveld, directeur van Georg Fischer Waga N.V.

Meer weten?

Wilt u meer weten over MVO? Dan verwijzen wij u graag naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op onze website.

Terug