MVO taaie kost? Voor ons is het juist een feestje, want wij hebben niveau drie op de prestatieladder behaald

12-jan-2016 9:00

Wij doen aan MVO. “Dat is mooi”, zult u denken, “maar wat heb ik daar aan?” Met het behalen van het MVO certificaat niveau drie, leggen wij u daar graag meer over uit. Immers, een betere wereld begint bij onszelf.

MVO, GF heeft niveau 3 op de prestatieladder behaald

MVO, voor een betere wereld

Met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dragen we bij aan het creëren van een betere wereld. Een wereld waar kinderarbeid niet aan de orde is, waar gelijke rechten van de mens normaal zijn, waar het groen is en leefbaar. Om die reden vinden wij MVO belangrijk en handelen wij hier ook naar. Dat dit nu vast ligt in ons MVO certificaat zijn wij trots op.

MVO, ook gunstig voor u

MVO is dus belangrijk en zal dat in de toekomst nog veel meer worden. Overheden, leveranciers en allerlei andere belanghebbende partijen stellen steeds hogere eisen aan een duurzame bedrijfsvoering, ook aan die van u. Dat u zaken doet met een bedrijf dat zich aantoonbaar actief bezighoudt met MVO en de belangen van haar stakeholders (klanten, leveranciers, personeel en de maatschappij om haar heen) behartigt, is dus ook gunstig voor u. 

MVO, wat doen wij eraan?

Een heleboel en dat ligt vast in onze MVO doelstellingen. Het reduceren van het energieverbruik van het GF concern wereldwijd is daar een mooi voorbeeld van. In Nederland zijn we zelfs 14% onder de doelstelling voor gasverbruik uitgekomen en 5% onder de doelstelling voor elektriciteitsverbruik. Dat is dus goed nieuws. Ook het reduceren van CO2 emissies is een belangrijke MVO doelstelling. Net als het drastisch terugbrengen van onze afvalstromen. Zo maken wij maximaal gebruik van materialen die gerecycled en/of recyclebaar zijn. 

Maar wij doen meer

Wij zijn niet voor niets geauditeerd en gecertificeerd op een heel scala aan MVO indicatoren. Zo steunen wij goede doelen, sponsoren wij lokale verenigingen en zetten waar mogelijk lokale bedrijven en leveranciers in. Dit omdat we iets willen teruggeven aan onze maatschappij. Daarnaast tolereren wij geen kinderarbeid bij onze leveranciers, geven wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans en kiezen wij voor fair trade relatiegeschenken. Dit draagt bij aan eerlijk en gelijke rechten voor de mens.

Kortom; MVO is zo gek nog niet

Samen kunnen we de wereld namelijk een stukje beter maken. Nog niet overtuigd? Met de uitgave van de volgende digitale nieuwsbrief vertellen wij u graag meer over onze MVO inspanningen.

Wilt u meer weten over MVO of de MVO prestatieladder? Dan verwijzen wij u graag naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op onze website of www.mvoprestatieladder.nl.

Terug