Onze MVO-prestaties transparant en helder op het FIRA platform

13-mrt-2018 8:00

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) vinden we belangrijk, omdat we hiermee bij kunnen dragen aan de kwaliteit van de samenleving, voor nu én voor de toekomst. In het kader van dit duurzaam ondernemen, zijn wij de afgelopen jaren aangesloten geweest bij de MVO prestatieladder en zijn wij gecertificeerd via Lloyd’s Register. We hebben echter gemerkt, dat het voor de klant niet altijd duidelijk is wat de prestatieladder inhoudt. Om helder en transparant over onze MVO prestaties te kunnen communiceren, stappen wij daarom over naar FIRA.

Onze MVO-prestaties transparant en helder op het FIRA platform

MVO prestatieladder

Lloyd’s Register gebruikt de MVO prestatieladder om organisaties en bedrijven op verschillende niveaus te certificeren. De MVO prestatieladder bestaat uit vijf niveaus en is gebaseerd op onder andere de ISO 26000, de AA 1000 en het Global Report Initiative (GRI). Stakeholder communicatie en rapportage over diverse MVO indicatoren bepalen vervolgens op welk niveau een organisatie of bedrijf kan worden gecertificeerd. Wat een organisatie al heeft bereikt en wat de aanpak is, is echter met de MVO prestatieladder voor veel klanten niet altijd duidelijk. Als onderdeel van MVO, vinden wij transparant en zichtbaar communiceren over onze MVO prestaties en doelstellingen juist erg belangrijk. Dit is wat FIRA aanbiedt en daarom stappen wij over.

Een digitaal platform voor MVO-prestaties

FIRA is een digitaal register waar bedrijven hun MVO-prestaties en doelstellingen zichtbaar kunnen maken. Dit platform sluit nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid, zoals de ISO 26000, de AA100 en GRI. De MVO-prestaties en doelstellingen die bedrijven op dit platform zichtbaar maken, worden elk jaar geverifieerd door FIRA. De MVO rapporten die hieruit komen, worden geanalyseerd en inzichtelijk gemaakt op dit platform. Een transparant systeem dus, waar elk aangesloten bedrijf onze MVO-doelstellingen- en resultaten kan inzien!

‘Zekerheid in duurzaamheid’ met FIRA

Met meer dan 1500 aangesloten bedrijven, is FIRA een groot (digitaal) platform. Ook wij willen u graag optimaal informeren over onze MVO-prestaties en zijn ervan overtuigd dat we met FIRA verder kunnen bouwen aan een duurzame bedrijfsvoering. Wij zullen in de eerste helft van 2018 overstappen en tot die tijd, blijft de MVO-prestatieladder van kracht. Wanneer wij zijn over gestapt, zullen wij u verder informeren over onder andere FIRA, wat onze overstap inhoudt voor u en hoe u onze MVO-prestaties en doelstellingen kunt inzien.


Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug