MULTI/JOINT® 3000 Plus ontving als eerste wide range koppeling het Gastec QA keur

31-okt-2017 8:00

Wanneer u een wide range koppeling in uw gasnet plaatst, kan het er maar beter één zijn die officieel goedgekeurd is voor gas. Als eerste in zijn soort kreeg de MULTI/JOINT® 3000 Plus het Gastec QA keur van KIWA. De nummer één in gas dus!

MULTI/JOINT 3000 Plus ontving als eerste wide range koppeling het Gastec QA keur

Waarom een nieuwe keuringseis voor gietijzeren wide range koppelingen?

Voor gasapplicaties gelden hoge veiligheidseisen. Om te garanderen dat een gietijzeren wide range koppeling aan deze hoge veiligheidseisen voldoet, heeft KIWA de nieuwe Gastec QA keur KE208 in het leven geroepen. Een goedgekeurde gietijzeren wide range koppeling borgt immers dat deze veilig ingezet kan worden in gasapplicaties.

Wat staat er in de nieuwe Gastec QA keur?

In de nieuwe Gastec QA keur KE208 heeft KIWA alle relevante eisen vastgelegd waaraan een wide range koppeling moet voldoen, wil deze geschikt zijn voor het lekdicht verbinden van gasbuizen van verschillende materialen over een range van diameters. Bijvoorbeeld aan welke materiaalspecificaties de koppeling moet voldoen.

MULTI/JOINT® 3000 Plus eerste wide range koppeling die Gastec QA keur in ontvangst neemt

Op 6 juli 2017 kreeg GF als eerste het Gastec QA keur voor wide range koppelingen van KIWA uitgereikt. In het verleden kreeg de MULTI/JOINT® 3000 Plus al een kwaliteitskeurmerk op een aantal onderdelen, waaronder het rubber. Nu heeft de MULTI/JOINT® 3000 Plus een gaskeur op de gehele koppeling. Daar zijn wij natuurlijk best trots op!


Wilt u meer informatie over onze MULTI/JOINT® 3000 Plus wide range koppelingen?


Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug