Kunststof leidingsystemen die voldoen aan alle Europese richtlijnen

24-jul-2018 8:00

Wist u dat de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie goed is voor meer dan 20% van de totale industrieproductie in Nederland? Dat de omzet in deze branche met meer dan 6% is gestegen het afgelopen jaar en dat de landbouwexport van Nederland 81,3 miljard euro bedraagt? Hiermee is Nederland, na de Verenigde Staten, de grootste landbouwexporteur ter wereld. ‘Wat heeft dit met GF te maken?’ denkt u. Nou, met complete kunststof leidingsystemen die voldoen aan alle Europese richtlijnen, bieden wij nieuwe mogelijkheden binnen de voedingsmiddelenindustrie. Dat is hard nodig, want er is een toenemende vraag naar veiligheid én innovatie in deze branche. En met nieuwe wet- en regelgeving is niet alleen Europa, maar ook GF hard bezig om voedselveiligheid te borgen en innovatie te stimuleren.

Food approval op kunststof leidingsystemen

Wij voldoen aan alle Europese richtlijnen

In 2004 zijn er overkoepelende richtlijnen opgesteld door de EU (Framework Regulation (EC) no. 1935/2004), met als doel om de gezondheid van mensen én de kwaliteit van het eten te kunnen waarborgen. In dit raamwerk staan voorschriften voor alle materialen die in contact komen met voedsel. Dit zorgt ervoor dat verschillen in nationale wetgeving verdwijnen. Hier is in 2011 een nieuwe regelgeving bijgekomen, namelijk ‘Regulation (EU) No. 10/2011’. Deze regelgeving bestaat uit voorschriften die specifiek gelden voor alle kunststof materialen die in contact komen met voedsel. En wij hebben daarbij niet stilgezeten; afgelopen jaren is er hard gewerkt om deze certificaten te behalen en dat is nu gelukt! GF kan u daarom complete kunststof leidingsystemen aanbieden die voldoen aan alle Europese richtlijnen.

Kunststof en voedsel

Het transporteren van allerlei voedingsstoffen door middel van leidingsystemen is één van de vele schakels binnen het produceren van deze voedingsstoffen. Metaal is hierin nog steeds een veelgebruikt materiaal, maar kunststof heeft, ten opzichte van metaal, veel extra voordelen. Zo zijn kunststof leidingsystemen licht in gewicht, is het corrosiebestendig en is een kunststof leidingsysteem makkelijker te installeren. Natuurlijk wilt u dat uw leidingsysteem niet alleen duurzaam en economisch voordelig is, maar dat het ook internationaal erkend is en de veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen waarborgt. De kunststof leidingsystemen van GF bieden dit allemaal, dus niets staat u nog in de weg om voor kunststof te kiezen!

GF zet de kers op de taart

Als bedrijf willen we méér doen dan alleen kwalitatief hoogwaardige kunststof leidingsystemen produceren. We willen dat onze producten toegankelijk en breed inzetbaar zijn, dus óók in de voedingsmiddelenindustrie! Met het verkrijgen van voedselcertificaten zijn onze kunststof leidingsystemen nu ook toepasbaar in deze industrie. Mede gezien de positieve eigenschappen van kunststoffen ten opzichte van traditionele materialen, zal dit leiden tot een gezondere en duurzamere samenleving. Wij zien het behalen van deze certificaten en de internationale erkenning van kunststof als een bevestiging van de grote potentie van kunststof leidingsystemen binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Nieuwe mogelijkheden met GF

Met deze certificering is een barrière doorbroken en bieden wij werkelijk innovatie voor de voedingsmiddelenindustrie. Kunststof leidingsystemen die duurzaam, kwalitatief hoogwaardig én veilig zijn om te gebruiken in direct contact met voedsel: dat is wat wij bieden en dat smaakt wat ons betreft naar meer!

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Gerrit_Proper

Gerrit Proper
Marktsegment Manager CPI / Account Manager
Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Nederland

gerrit dot proper #at# georgfischer dot com
Terug