Richtlijnen NTA 8828 zijn herzien, wat betekent dit voor u?

7-jan-2019 8:00

In 2016 is de NTA 8828 gepubliceerd. Dit is de richtlijn voor PE elektrolassen en bevat alle richtlijnen voor het maken van elektrolasverbinding in PE-leidingsystemen. Sinds kort is er een herziene uitgave gepubliceerd van deze richtlijn.

Herziene richtlijnen NTA 8828

Beter uitvoerbaar

De NTA 8828 is al na twee jaar herzien, in plaats van na de gebruikelijke drie jaar. Dit is natuurlijk niet zomaar gebeurd. Bij het intensief gebruiken en uitvoeren van de NTA 8828, is gebleken dat een aantal richtlijnen niet goed uitvoerbaar is en een aantal richtlijnen niet duidelijk genoeg was. Om deze reden is de norm op bepaalde punten versoepeld en zijn enkele richtlijnen vereenvoudigd en verduidelijkt. Prettig, want op deze manier is de NTA 8828 beter uitvoerbaar.

Alle wijzigingen op een rij

Nu denkt u misschien: 'Waar kan ik alle wijzigingen vinden?'. Dit kan heel gemakkelijk via de NEN-shop. Hier staan alle wijzigingen van de herziene NTA 8828 op een rij. Daarnaast kunt u op deze pagina terecht voor al uw vragen over deze richtlijn voor PE elektrolassen.

Schaf de nieuwe NTA 8828 aan

Niet alleen hebben wij alle wijzigingen voor u op een rijtje gezet, ook kunt u op onze NTA 8828-pagina eenvoudig de herziene norm aanschaffen via de NEN shop. Zo weet u zeker dat u de juiste norm in handen heeft!

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com
Terug