MULTI/JOINT KIWA keur op basis van de EN-14525

30-jun-2014 11:00

Met de introductie van de MULTI/JOINT® in 1989, bleek deze enig in z’n soort. Er was nog geen kwaliteitsmeting vastgelegd bij certificeringsinstellingen voor grootbereik koppelingen. In de beginjaren konden er alleen certificaten behaald worden op specifieke onderdelen van de koppeling, zoals bijvoorbeeld de rubberafdichting en de coating. Tot op de dag van vandaag draagt de MULTI/JOINT® 3000 Plus derhalve wereldwijd verschillende internationale en lokale keuren.

MJrijtje

Kwaliteit in grootbereik koppelingen

Om de kwaliteitsnorm voor grootbereik koppelingen te kunnen borgen heeft Georg Fischer sinds de introductie van de MULTI/JOINT®, wereldwijd meegewerkt aan het schrijven van certificerings-procedures en normeringen voor grootbereik koppelingen.

KIWA, ÖVGW (W 1.667) én SVGW

KIWA, OVGW, SVGW op MULTI/JOINT

Het is niet geheel zonder trots dat wij, 25 jaar na de introductie van de eerste grootbereik koppeling, kunnen melden dat de MULTI/JOINT® koppeling het EN-14525 keur van KIWA (tevens BRL-K775/03) draagt! Daarmee is de MULTI/JOINT® de enige grootbereik koppeling met KIWA keur van DN50 tot en met DN400! Daarnaast heeft de MULTI/JOINT® als enige grootbereik koppeling óók ÖVGW (W 1.667) én SVGW keur. Een bevestiging dat jarenlange ervaring en kwaliteitsbesef toegevoegde waarde heeft met een predikaat waarop u kunt vertrouwen.

Dat onze koppelingen kwalitatief hoogwaardig zijn en geschikt voor toepassingen in drinkwater was al bekend, maar nu hebben we ook het tastbare bewijs daarvan.

Sinds 1 juni 2014 zijn deze keurmerken zichtbaar door middel van de volgende stickers op de koppeling, die uiteraard ‘schoon tot aan de sleuf’ door ons geleverd wordt.

De sticker water / gas betreft een koppeling met NBR rubber.
De sticker water betreft een koppeling met EPDM rubber.

stickers
Terug